امروز: یکشنبه، 4 آذر 1403
02/29 1398

 گروه سایبان - رئیس کل بیمه مرکزی در آیین گشایش شرکت سنحاب اذعان کرده که تاسیس شرکت های دانش بنیان در بستر دیجیتال از تاسیس کارخانه ها و مراکز تولیدی اهمیت بیشتری دارد چرا که محصولات مبتکرانه این شرکت ها می تواند در سطح ملی، علاوه بر رشد فناوری به توسعه تولید و اشتغال نیز منتهی شود.

سال گذشته در جمع مدیران عامل، رئیس کل بیمه مرکزی از انحصار یک شرکت نرم افزاری در صنعت بیمه ابراز نگرانی کرد. هرچند که این موضوع دغدغه صنعت بیمه به نوعی هم بود اما خدمات گیرندگان از این نرم افزار هیچگاه به صورت مستقیم به این شرکت انتقادی وارد نکردند، چرا که بیم آن میرفت مورد بی مهری شرکت ارائه دهنده خدمات قرار گیرند. از سوی دیگر نگرانی از بابت امنیت اطلاعات جمع آوری شده در این سامانه بیمه مرکزی را در برابر هشدارهای رسانه ای بیدار تر کرد.

ظاهرا در پی این نگرانی ها حالا شرکتی با عنوان سنحاب ایجاد شده که معلوم نیست سهام دارانش چه کسانی هستند و آیا این شرکت دانش بنیان است یا خیر؟ جستجو در سامانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا که زیر نظر نهاد ریاست جمهوری فعالیت دارد هیچ نتیجه ای در برنداشت و پرسش اصلی این است که آیا این شرکت واقعا دانش بنیان است؟  اگر هست چرا نامش در این سایت درج نشده است؟ از سوی دیگر آیا نهاد ناظر به نهادگرایی روی آورده و اساسا بخش دولتی اجازه تاسیس این شرکت جدید را دارد؟

در همین زمینه از برخی مدیران عامل شرکت های بیمه استعلام به عمل آمد که آیا در جریان ورود این شرکت جدید التاسیس هستند و آیا از آنها برای سهام داری این شرکت دعوت شده است که پاسخ ایشان هم منفی بود!


غلامرضا سلیمانی در آیین افتتاح شرکت "سنحاب اذعان کرده که هدف اصلی از تاسیس این شرکت تحقق اهداف دیجیتالی و تجمیع مراکز نرم افزاری صنعت بیمه است اما در کنار این هدف گذاری می توان فعالیت های فرعی را نیز دنبال کرد چراکه ارائه سرویس‌های جانبی به روند همگانی سازی صنعت بیمه کمک خواهد کرد.


رئیس کل بیمه مرکزی در بازدید از این شرکت ضمن تاکید بر اهمیت موضوع تجمیع دیتاهای صنعت بیمه به مسئله حیاتی امنیت شبکه های دیجیتالی اشاره کرد و افزود: صنعت بیمه، امانت دار اطلاعات و اعتماد مردم است و به همین خاطر پایگاه داده ای صنعت بیمه به عنوان یک دیتاسنتر مرجع باید قدرتمند، مطمئن و ایمن باشد.

  وی با برشمردن توانمندی های شبکه "سنهاب" بیمه مرکزی بر تعامل تنگاتنگ شرکت "سنحاب" و این شبکه مهم نهاد ناظر تاکید کرد و گفت: عملکرد سنهاب در حوزه های مختلف فعالیت مطلوب، کاربردی و قابل دفاع است و هماهنگ سازی در بخش نرم افزاری می تواند به تسهیل ارتباط شرکت‌های بیمه و نهاد ناظر منتهی شود.


رئیس شورای عالی بیمه با بیان این مطلب که صنعت بیمه به ساختاری چابک در حوزه دیجیتالی نیاز دارد خاطرنشان کرد: گزینش نیروها باید بر اساس نیاز صنعت بیمه و با اتکا بر اصل شایسته سالاری باشد.

وی اظهار داشت: با وجود مشکلاتی نظیر تحریم ها و همچنین حملات سایبری می توانیم با یک حرکت جهادی جهش را برای ارتقای شبکه دیجیتالی فراهم کنیم.

 وی با قدردانی از تلاش های صورت گرفته در مرکز فاوای بیمه مرکزی به اهمیت موضوع استفاده از تجارب مجموعه های دیگر اقتصادی و همچنین بهره گیری از تخصص نخبه‌های علمی اشاره کرد و گفت: هماهنگ سازی در بخش نرم افزاری می تواند به تسهیل ارتباط شرکت‌های بیمه و نهاد ناظر کمک کند که ادامه این مسیر به تحقق اهداف صنعت بیمه منتهی خواهد شد.

سلیمانی موضوع پراکندگی اطلاعات در شرکت های مختلف بیمه را از آسیب‌های این صنعت ارزیابی کرد و گفت: شرکت "سنحاب" باید با شناخت دقیق از صنعت بیمه، امکان سنجی، رفع نیازهای دیجیتالی و هماهنگی بین شرکت های نرم افزاری در جمع آوری داده های اطلاعاتی شرکت های بیمه موفق عمل کند تا به داشبورد مدیریتی صنعت بیمه لطمه ای وارد نشود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد فعالیت شرکت "سنحاب" در کنار شرکت های دیگر نرم افزاری که با شرکت های بیمه همکاری دارند، بتواند نگرانی های صنعت بیمه در حوزه دیجیتال را برطرف کند.


گفتنی است در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت سنحاب، تنی چند از اعضای هیئت عامل و مدیران کل بیمه مرکزی به ارائه نظرها و دیدگاه های خود پرداختند و در پایان این دیدار دکتر غلامرضا سلیمانی و هیات همراه از بخشهای مختلف این شرکت بازدید به عمل آوردند

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود