امروز: جمعه، 2 آذر 1403
04/8 1399

 



گروه سایبان - حق بیمه اسمی صنعت بیمه پس از ایام کرونا بر اساس آمارهای رسمی 8 هزارو 500 میلیارد تومان بوده و در سوی دیگر آمارها خسارت های قطعی پرداختی 4 هزارو 100 میلیارد تومان گزارش شده است.

 

به گزارش  رازپول به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، حق بيمه توليدي و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب در حدود ۳۱/۴ و ۱۲/۲ درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر بخشی از رشد درآمدهای صنعت بیمه تا زمان وصول در ستون حساب های دریافتنی خواهد نشست اما به جهت وجود روش تعهدی در این صورت ها شناسایی شده است.


بر اساس این گزارش بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشته های بیمه از نظر "نسبت خسارت" (حاصل تقسيم خسارت پرداختي به حق‌بيمه توليدي برحسب درصد) در این مدت ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار نداده و فعالیت واقعی شان را نشان نمی دهد، چرا که با گذشت تنها ۲ ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه های مربوط به برخی از بیمه نامه های صادره در این مدت انجام نشده و این مبالغ تا پایان سال وصول خواهند شد.

 

با این وجود، آمار نسبت خسارت در شرکتها و رشته های بیمه در این مدت نشان می دهد که نسبت خسارت بازار با ۸/۳ واحد کاهش (در مقايسه با دو ماهه اول سال قبل) به ۴۸/۷ درصد رسیده است. شایان ذکر است در محاسبه این نسبت، مبالغ خسارت‌هاي معوق، ذخاير حق‌بيمه، كارمزد شبكه فروش و هزينه‌هاي اداري- عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نمي‌شود.


این گزارش می افزاید که پنج رشته‌ اعتبار، هواپیما، درمان، حوادث راننده و پول (به ترتیب با حدود ۷۵۳/۴، ۱۳۷/۸، ۱۲۶/۷، ۵۹/۷ و ۵۶/۳ درصد) نسبت خسارتي بالاتر از بازار بيمه داشتند و پس از آن، نسبت خسارت بیمه بدنه اتومبیل با ۴۶ درصد قرار دارد که پائین تر از سطح بازار بیمه است.


بر همین اساس،نسبت خسارت ۱۳ شركت بيمه نوین، سامان، رازی، ملت، پارسیان، سینا، میهن، دانا، سرمد، کوثر، حافظ، آرمان و دی بالاتر ازسطح بازار بيمه بوده (بین ۵۱ تا ۳۷۴/۲ درصد) که بیشتر متأثر از عملکرد رشته درمان (البته در دو شرکت بیمه آرمان و حافظ به ترتیب به واسطه عملکرد بیمه باربری و شخص ثالث-مازاد) و پس از آن نسبت خسارت شرکت بیمه آسیا با ۴۵ درصد قرار گرفته که پائین تر از سطح بازار بیمه بوده است.


براساس این گزارش سهم بخش غيردولتي از حق بيمه توليدي و خسارت پرداختي صنعت بيمه، به ترتیب حدود ۶۷/۲ و ۷۵/۱ درصد بوده است.


در بررسی سهم شرکتهای بیمه در بازار، ۸ شركت‌ بيمه به ترتیب: ايران ۳۲/۸ درصد، آسیا ۱۰/۵درصد، دانا ۸/۶درصد، پاسارگاد ۷/۱درصد، معلم ۶/۷درصد، البرز ۴/۹درصد، پارسیان ۴/۷درصد و کوثر ۳/۹درصد در مجموع ۷۹/۳ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و ۲۰/۷ درصد مابقی حق بیمه، توسط ۱۹ شرکت بیمه دیگر تولید شده است.

این گزارش تصریح دارد که سهم ۳ رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، زندگی و درمان به ترتیب ۳۹، ۱۸ و ۱۳/۶ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است.


گفتنی است سهم رشته های بیمه در دوره های زمانی کمتر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است و در تحلیل سهم از پورتفوی رشته ها در بازار بیمه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود