امروز: شنبه، 3 آذر 1403
06/28 1393

ایران و جهان- شاخص بورس که در پایان هفته گذشته رشد 103واحدی را ثبت کرده بود، با عقب نشینی 433واحدی در پایان این هفته، پرونده معاملات را بست. به باور کارشناسان بازیگران بازار سرمایه در انتظار نتیجه مذاکرات بوده و به تدریج نقدینگی خود را به این بازار وارد می کنند. 

به گزارش ایران و جهان، سمیرا اسدیان تحلیلگر بازار سرمایه در ارزیابی بازار این هفته می گوید: بازار در هفته ای که گذشت با سنت شکنی یکشنبه های منفی طی این دورة راکد، شنبه را نیز منفی شروع کرد و با مثبت‌های نه چندان دلنشینی در سه روز کاری انتهایی، پروندة این هفته را نیز رکودی به پایان رساند.

وی ادامه می دهد: در این هفته اخبار مهم و تاثیرگذاری در حاشیه بازار سرمایه و در عرصه کلان سیاسی و اقتصادی وجود داشت، مطابق گزارش بانک مرکزی ماندة سپرده های بانکی در انتهای فروردین امسال 40 درصد افزایش داشته است، که یکی از دلایل کمبود نقدینگی بازار را هویدا می کند؛ آغاز همکاریهای مشترک ایران و روسیه در زمینه های کشاورزی، پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، صادرات برق استحصالی از گاز و معدن نیز خبر مثبت دیگری بود. 

وی افزود: در حوزة سیاسی خبرهای مربوط به آغاز مذاکرات در نیویورک، زمزمه هایی از نوشته شدن مدالیته چهارم، داعش و تحولات منطقه و عاجز ماندن قدرتهای برتر جهانی در مقابله با آن و اظهار تأسف رئیس جمهور عراق از عدم دعوت ایران به نشست بین المللی روز دوشنبه در پاریس با وجود همجواری ایران با عراق را دربر داشت. از دیگر خبرهای تاثیرگذار در این هفته می توان به جلسه رییس سازمان بورس، مدیران عامل بورس و فرابورس و جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه با مدیران عامل کارگزاریها در خصوص تغییر نرخ خوراک پالایشی و پتروشیمی و مسکوت ماندن فعلی تغییر در دامنة نوسان و حجم مبنا، اتخاذ راهکارهایی برای حل مشکل کمبود نقدینگی در بازار، ابهامات مالیاتی اعتبارات کارگزاریها، لزوم فعال شدن بازار آتی سهام برای مدیریت ریسک بازار، تقویت سازوکار اعطای مجوز سبدگردانی به کارگزاران، اعلام فروش اموال مازاد بانکها از طریق بازار سوم فرابورس اشاره کرد. 

اسدیان گفت: در این جلسه پیشنهاد امیر هامونی مدیرعامل فرابورس در مورد سامانة ارز جهت کمک بازار سرمایه به کشف قیمت در بازار پول نیز مطرح شد. همچنین سازمان در مورد پذیرش صندوق زمین و ساختمان آویشن نیز به صورت اصولی موافقت کرد. درنهایت حذف کارگزار ناظر از اواخر مهرماه با توجه به سامانة جدید هیبریدی سپرده گذاری خبری دیگر را در حوزة بازار سرمایه رقم زد. 

این تحلیلگر به اخبار مهم بازار سهام اشاره کرد و افزود: در حوزة سهام، خبر افزایش سرمایة تاپیکو برای اجرای طرح‌های سرمایه ای اش از محل انباشته خبر مهمی برای فعالان بازار و این حوزه بود همچنین انتظار گروههای لاستیک و قند و شکر و غذایی برای افزایش نرخ، اعلام نعمت زاده در مورد اینکه دولت هیچ صحبت یا تصمیمی در خصوص راه اندازی قطب سوم خودروسازی در کشور نداشته و شنیدن زمزمه هایی مبنی بر افزایش وام خودرو با توجه به تصمیمات شورای اعتبارات بانک مرکزی که هنوز منتظر تصویب نهایی شورای پول و اعتبار است، تشکیل صندوق حمایت از خودرو و اعلام کاهش نرخ اقلامی از داروهای واراداتی در گروه دارویی و هدف گذاری افزایش صادرات دارویی علاوه بر کشورهای پیرامونی به کشورهای دورتر، دیگر اخبار مهم و تاثیرگذار در این هفته بودند، باید اشاره کرد که با هدف کنترل بازار ارز، هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس به صورت روزانه و مداوم، ملزم به عرضة درآمدهای ارزی خود به نرخ روز در بازار آزاد شد، که می تواند در کاهش نرخ ارز تأثیر با اهمیتی داشته باشد. 

این کارشناس در پیش بینی هفته آینده سهام به ایران و جهان می گوید: با توجه به اتمام سال مالی اغلب کارگزاریها و تسویة اعتباری آنها در روزهای پایانی شهریور و اخبار مثبت این هفته در زمینة اقدامات در دست انجام در بازار سهام، روند رو به رشد و آرامی را می‌توان متصور بود اما همچنان باید منتظر خروجی مذاکرات در نشست نیویورک و سخنرانی رئیس جمهور بود.

وی افزود: در نهایت بیشترین گروههای پربازدید به احتمال زیاد خودروییها و معدنیها خواهند بود و گروه سبزپوشان را داروییها، قطعات خودرویی و درصورت خروجی مثبت مذاکرات، پتروشیمی ها تشکیل خواهند داد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود