امروز: یکشنبه، 9 دی 1403
11/18 1400

مریم کائید - یکی از مهمترین راهبردهای دولت سیزدهم تامین مالی برای بنگاه ها و خانوارهای مختلف خصوصا کسب و کارهای اقتصادی و دهک های آسیب پذیر است.

بازدید از واحدهای تولیدی در استان های مختلف و رسیدگی به مشکلات آنها و ارائه تسهیلات در قالب وام های بدون ضامن موضوعی که در چند روز اخیر در سز خط اهداف نظام پولی قرار داشته است.


بحث تامین مالی بهینه یکی از مهمترین راهبردهای کشورهای توسعه یافته خصوصا کشورهایی که در حوزه تامین اجتماعی حرکت های پیشرو انجام دادند بوده است از جمله آن فنلاند و سوئد و بصورت کلی کشورهای اسکاندیناوی را می توان نام برد.

پس از روی کار آمدن دولت جدید کلید واژه هایی همچون ایجاد رفاه عمومی و توسعه ارزان قیمت رفاه از جمله مباحث گسترش یافته در سطح جامعه شده است.

در کنار این مباحث یکی از مهم ترین مشخصه های ممیزی کشور ها از منظر توسعه یافتگی تنوع بخشی در حوزه بازار پولی و بازارهای اطمینان بخش است.

مروری بر احوال این کشورها مبین این واقعیت است که تنوع در این بازارها شهروندان این کشورها را کمک کرده است تا بتوانند برای تامین حداقل های رفاهی و ایجاد امینت پایدار اقتصاد خانوار کم ترین هزینه مالی را بپردازند و با اتکا به صندوق های مختلف مالی حداکثر میزان بهره برداری را صورت دهند .

بنابراین می توان ادعا کرد که وجود ابر بازارهای مالی در هر کشوری یکی از مولفه های توسعه یافتگی در آن کشور است. اما وجود بانک ملی به عنوان بزرگترین بانک کشور که به نوعی رهبر بازار پولی محسوب می شود، و توجه آن به مسئولیت های اقتصادی، قانونی، اجتماعی و اخلاقی سبب شده است، دست یابی به چنین مولفه های قابل احصا باشد.

هرچند که این بانک دارای قدمت و فلسفه وجودی منحصربفردی است اما تلاش کرده از نگاه سنتی به مقوله بانکداری فاصله بگیرد و  با ایجاد تعادل و هماهنگی میان عناصر درونی و بیرونی خود، به نوعی نه تنها دولت را در تحقق سیاست های پولی یاری کند بلکه در منافع اجزا زنجیره ارزش خود را نیز پایش نماید.


در سال های اخیر تلاش هایی برای بکارگیری نگرش های نوین مدیریت در این بانک نیز شده است. رویکردهای نوین و سرمایه گذاری های موثر این بانک در حوزه ارائه خدمات نوین نه تنها سبب ایجاد پویایی در سیستم بانکی شده است بلکه نقش راهبری بانک در نظام پولی کشور را بیش از پیش در معرض توجه قرار داده و همواره مدیران این صنعت نیم نگاهی را به حرکت های پیشرو بانک داشته اند.


از سوی دیگر دوران جدید مدیریتی بانک ملی با حضور محمد رضا فرزین را می توان به نوعی تغییر نگرش در حوزه مدیریت استراتژیک در این بانک دانست .

فرزین ساختارهای مدیریت استراتژیک را خوب می داند . از سوی دیگر او با مدل های توسعه گرا «رفاه محور» آشناست. نگرش های او در سال های اخیر توجه متمرکزی در نظام پولی و مالی داشته است. بر همین اساس اشراف عملیاتی صحیحی به آنچه دیروز در بانک رخ داده، داشته و با بهره گیری از دیروز بانک و آموزه های توسعه گرا این امکان را فراهم می سازد تا بانک ملی به عنوان بانک پیشرو بتواند فردای درستی را در رهبری بازار پولی کشور داشته باشد.


یکی از مهمترین مقوله های ابتدایی در تعاریف نظام بانکی راهبری سرمایه های خرد به منظور ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت پایدار از طریق بنگاه های اقتصادی است .

از همین رو آشنایی تیم جدید بانک با مقوله حاکمیت شرکتی  می تواند یک نقطه قوتی برای ساختار رکورد زده تولید در کشور باشد.


چراکه حرکت متمرکز بانک ملی برای رکورد زدایی در اقتصاد قطعا به حرکت نظام پولی کشور در حوزه بانکداری شرکتی و گره گشایی از مشکلات فراگیر و گسترده در نظام بنگاه داری خواهد بود.  از همین روست که به نظر می رسدمی توان ادعا کرد ساختار جدید مدیریتی در بانک ملی به خلق اقتصاد هوشمند کمک خواهد کرد.


به باور کارشناسان مدیریت در سازمانهای خدماتی به مرکز ثقل سازمان تعبیر می شود از همین رو ایجاد صلاحیت های متمایز و مزیت های رقابتی پایدار با وجود نگرش های عمیق مدیریت جدید در بانک ملی قابل پیش بینی است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود