امروز: پنج شنبه، 20 دی 1403
02/15 1395

گروه بازار پول - مدير گروه مدل‌سازي پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي از تدوين نقشه راه بين دستگاهي براي خروج از رکود خبر داد و گفت: اين نقشه راه در بيست و ششمين همايش سالانه سياست‌هاي پولي ارزي ارائه و اميدواريم در سال 95 عملياتي شود تا آثار آن در نظام بانکي کشور و معيشت مردم ديده شود.

به گزارش روابط عمومي پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي ، سيد علي مدني زاده، بابيان اينکه، رشد اقتصادي ايران ظرف چند سال اخير به دليل مواجهه با رکود بسيار محدودشده است، افزود: اقتصاد ايران از سال90 و ورود به دوران رکود بيش از 20 درصد منقبض شده که منشأ آن نيز افت توليد ناشي از بحث تأمين مالي در بنگاه‌ها است .

وي تصريح کرد: هر چند نظام بانکي از مهم‌ترين ارکان تأمين مالي محسوب مي‌شود اما طي اين سال‌ها در بحث تأمين مالي از طريق شبکه بانکي دچار مشکل شده‌ايم به‌نحوي‌که از ابعاد مقدار، نرخ ، تخصيص منابع با جيره‌بندي اعتبار و شکست بازار مواجه ايم البته اين امر درگذشته نيز وجود داشته اما هم‌اکنون وارد تنگناي اعتباري شده‌ايم.

مدير گروه مدل‌سازي پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي با اشاره به ابعاد مختلف توسعه مالي ، گفت: شاخص‌هاي توسعه مالي کشور در مقايسه با کشورهاي مشابه در حوزه منا ، خاورميانه و مابقي کشورهاي توسعه يافته بسيار پايين است و لازمه رفع اين پديده اين است که بايد اتفاق جدي براي اصلاح نظام مالي کشور انجام شود .

اين استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه شريف اظهار داشت: نتيجه مجموعه پژوهش‌هاي پژوهشکده پولي و بانکي در اين زمينه اين است که اقدامات کلينيکي نمي‌تواند منجر به بهبود اين وضعيت شود و بايد اصلاحات زيربنايي و زيرساختي براي بهبود اجرايي شود.

وي اظهار داشت: البته براي اجراي اين اصلاحات نياز به اجماع حاکميت است که خوشبختانه سال گذشته مجموعه سياست‌گذاران کشور از جمله رياست محترم جمهوري اين امر را در قالب نامه‌اي ابلاغ کرد و پيرو آن مجموعه‌اي از پروژه‌هاي بين دستگاهي در داخل کشور شکل گرفت که پژوهشکده پولي و بانکي نيز بخشي از آن را انجام داد که نتايج آن در بيست و ششمين همايش سالانه سياست‌هاي پولي وارزي ارائه مي‌شود.

وي با بيان اينکه، به طورکلي براي يافتن مشکل و ارائه راه‌حل لازم است ابتدا تبييني از وضع موجود داشته باشيم تا بتوانيم نقشه راه را تدوين کنيم ،افزود: با توجه به يافته‌هاي کارشناسان پژوهشکده، در شرايط موجود ما به وضعيتي رسيده‌ايم که ممکن است اگر اين اصلاحات اتفاق نيفتد نظام بانکي کارکردهاي خود را از دست بدهد و البته به‌طور مشخص بحث تنگناي اعتباري و بحث پايداري مالي از مهم‌ترين اين موارد است .

عضو کميته علمي همايش سياست‌هاي پولي و ارزي، تصريح کرد: اگر به اين نکته توجه نشود ممکن است درنهايت مهم‌ترين دستاورد دولت که همان کاهش نرخ تورم است از بين برود.

بيست و ششمين همايش سالانه سياست‌هاي پولي و ارزي امسال 4 و 5 خردادماه در سالن اجلاس سران با حضور مديران، کارشناسان اقتصادي و شبکه بانکي کشور برگزار مي‌شود.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود