امروز: دوشنبه، 24 دی 1403
06/5 1397


هادی دستباز- کارشناس صنعت بیمه و از مدیران اسبق بیمه کارآفرین - بنا نداشتم که در رابطه با فراز و فرود بیمه کار آفرین مطلبی بنویسم و به اظهار نظر های مختصر ی در فضای مجازی بسنده کرده بودم و نظاره گر نابودی هشت سال زحمت خود و آقایان ایثاری، غلامی، علوی و ضرابی، بزرگان صنعت بیمه در کنار نسل جوان بودم. نظاره گر افول ستاره اقبال بیمه کار آفرین بودم، آن هم شرکتی که پس از ۸۰ سال فعالیت صنعت بیمه توانست با ارایه بیمه عمر و سرمایه گذاری تبدیل به یک شرکت با برندی شود که حدود ۵۰ در صد پرتفوی بیمه ای آن را بیمه عمر و سرمایه گذاری تشکیل دهد.


افول ستاره اقبال کار آفرین با در گذشت روانشاد مهندس ادب پایه گذار بانک و بیمه کارآفرین آغاز شد و آقای دکتر پرویز عقیلی کرمانی مدیر عامل وقت بانک کار آفرین و رییس هیات مدیره شرکت بیمه کار آفرین توانست تا حدود بسیار زیادی این پس رفت بانک و بیمه را به تاخیر اندازد اما با رفتن ایشان از بانک و بیمه سقوط بانک و بیمه شدت گرفت که به موضوع بانک نمی پردازم و بطور مختصر اشاره‌ای دارم به اینکه چگونه سهامداران اصلی شرکت که شاید تعدادشان از انگشتان یک دست متجاوز نیست و حدود بیشتراز ۷۰ درصد سهام شرکت را در اختیار دارند، قصد دارند بیمه را در مسلخ بانک قربانی کنند، در حالی که خود کرده را تدبیر نیست.


بررسی اجمالی تراز نامه ارایه شده در آخرین مجمع عمومی کار آفرین پس از دو جلسه تنفس این اطلاعات را در اختیار قرار می دهد:

  • بیمه کارآفرین پس از خرید شعبه مرکزی و شعب اصفهان و مشهد با یک میلیارد تومان از هفت میلیارد تومان آورده نقدی سهامداران بابت سرمایه شرکت کار خود را در سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و توانست بهترین و بزرگ‌ترین بیمه گذاران بازار را جذب شرکت کند.
  • امروزه خانواده کار آفرین اعم را خانواده کار کنان ، نمایندگان به حدود ده هزار نفر تخمین زده می‌شود.
  • بیمه کار آفرین در سراسر کشور حدود ۶۰ شعبه دارد که ۴۰ ساختمان از این شعب متعلق به شرکت می باشد که همه در نوع خود در آن شهر و استان از بهترین ها به شمار می روند.
  • ارزش تقریبی ای شعب حدود ٤٠٠ میلیارد ريال برآورد می گرد .
  • نقدینگی شرکت که در معتبر ترین بانک‌ها سپرده گذاری شده است بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان است که پاسخ گوی باز خرید کلیه بیمه نامه های عمر و سرمایه گذاری می باشد و شما در کمتر شرکتی با این حجم از نقدینگی مواجه می شوید.
  • سرمایه ۷ میلیارد تومانی اولیه امروز به ۱۷۵ میلیارد تومان پرداخت شده است که از محل سود سنوات است و سهامداران آورده نقدی نداشته اند.
  • امروز بیمه کار آفرین دارای ۸ درصد سهام بانك کارآفرین است که از محل ذخیره ریاضی بیمه گذاران خریداری شده و متاسفانه بازده آن حدود ۱۰ درصد و یا کمتر بوده است.
  • امروز بیمه کار آفرین مالک ۲۰ درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری بانک کار آفرین است.
  • بیمه کار آفرین دارای 650،000 هزار بیمه عمر و سرمایه گذاری دارد که حق بیمه دریافتی از ای بیمه شدگان سالیانه معادل ۴۰۰۰ میلیارد ریال است که تغیرات اندوخته این بیمه شدگان حدود ۴۵۰۰ میلیارد ریال محاسبه شده است.
  • شرکت در عملیات بیمه گری خود حدود ۱۴۰ میلیارد ریال سود داشته که حدود ۱۳۰ میلیارد ریال ذخیره کاهش ارزش سهام بانك کارآفرین گرفته شده و حدود و ده میلیارد ریال سود داشته است.
  • بیمه کار آفرین در طول مدت فعالیت خود حدود 8،753،074 فقره بیمه نامه صادر کرده که حق بیمه این تعداد بیمه نامه بالغ بر ۴۷۰۰۰ هزار میلیارد ریال بوده که خسارات پرداختی حدود ۱۸۰۰۰ میلیارد ریال بوده است.

  • میانگین رشد شرکت بیمه در بازه زمانی مورد بررسی در تولید حق بیمه حدود ۵۱ درصد بوده است.
  • شرکت بیمه حدود 2،800،000 بیمه نامه ثالث صادر کرده که 9،140 میلیارد حق بیمه دریافت و حدود ۷۰۰۰ میلیارد خسارت پرداخته است.
  • ضریب خسارت بیمه درمان به حق بیمه دریافتی حدود ۵۰ درصد می باشد.
  • شبکه فروش بیمه کار آفرین متشکل از بهترین نمایندگان و کارگزاران بازار به حدود ۱۸۷۰۰ می باشد.
  • مبلغ ذخایر حق بیمه در این سال حدود ۲۳۰۰۰ میلیارد ریال می باشد.
  • شرکت در طول دوران فعالیتش1،610 میلیارد ریال سود تولید کرده است.

سال

سود(زیان خالص) به میلیون ریال

82

۷۵۴۹

83

۹۵۱۷

84

۲۴۹۴۳

85

۳۴۱۱۸

86

۵۳۲۴۹

87

۶۷۷۹۴

88

۷۹۰۵۹

89

۸۰۴۹۶

90

۱۱۹۰۰۶

91

۲۱۳۴۶۱

92

۳۷۱۵۴۶

93

۳۲۴۶۹۵

94

۲۰۱۱۰۶

95

۱۲۲۳۱

96

۱۲۱۲۴

جمع کل

۱٫۶۰۹٫۹۱۲


خوانندگان و همکاران صنعت بیمه و کارشناسان عزیز را به داوری دعوت می‌کنم که نظر خود را در مورد عملکرد مدیر عامل بیمه کارآفرین در فضای مجازی منعکس نمایند. این شرکت تمام عوامل ماندگاری از قبیل ذخایر، نقدینگی، نیروی انسانی، پرتفوی آماده بهره برداری، نیروی انسانی متخصص، کم ترین تخلف، کم ترین زیان انباشته را دارد آن هم با یک برند منحصر بفرد.


کارآفرین مشکل فنی ندارد بلکه مشکل سرمایه گذاری دارد که آن هم مقصر مدیر عامل نیست، بلکه مدیر عامل به دلیل استقلال رای که دارد قربانی سوء مدیریت هیات مدیره می شود. هیات مدیره در هر زمان مختار و مخیر است که مدیر عامل را تعویض کند اما نباید صلاحیت فنی و تخصصی مدیر عامل، قائم مقام و همکاران فنی شرکت را زیر سوال برد.


هدف بنده از این گزارش به دلیل این که ده سال عمرم را صرف این شرکت کرده ام و با اعضایی در هیات مدیره کار کرده ام که دیگر حضور ندارند روشن گری وقایع و شیوه عملکرد هیات مدیره کار آفرین است.


اگر اجل مهلت داد در گفتاری دیگر به علل عدم تخصیص مشارکت در منافع بیمه گذاران بیمه عمر خواهم پرداخت و در همین ستون به نقد عمل کرد هیات مدیره و مدیر عامل آینده در پایان سال مالی اشاره خواهم کرد.


.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود