امروز: دوشنبه، 3 دی 1403
03/10 1395

گروه بازار پول - مدیرعامل بانک مسکن یکی از اصلی‌ترین وظایف بانک‌های توسعه‌ای  را سرمایه‌گذاری مستقیم در جایی که بانک‌های تجاری کارکردهای لازم را ندارد اعلام کرد و افزود: بانک‌های توسعه‌ای باید راهکارهای جامع و خلاقانه برای تامین مالی پروژه‌ها ارائه دهند.


به گزارش پایگاه خبری راز پول، محدهاشم بت شکن عصرامروز در دومین همایش نقش بانک‌های توسعه‌ای در توسعه و رونق اقتصادی کشور در خصوص وظایف بانک های توسعه ای در این زمینه اذعان داشت: بانک‌های توسعه‌ای باید خاصیت اهرمی داشته باشند و از حضور بخش خصوصی در مشارکت واقعی آنها حمایت کنند.

وی ادامه داد: بانک‌های توسعه‌ای باید بستر ساز تامین مالی پروژه‌های ذینفعان بوده و با پوشش دادن ریسک ذینفعان در شرایط رکود اقتصادی به آنان خدمات تضمین ارائه دهند.
بر اساس این گزارش، طبق گفته‌های مدیر عامل بانک مسکن بانک‌های توسعه‌ای باید اقدام به تامین مالی از طریق ایجاد شرکت پروژه، استفاده از منابع آحاد مردم، مدیریت دارایی‌ها، انتشار اوراق بهادار و تامین مالی خارجی به منظور خروج از سیکل‌های رکودی و سرمایه گذاری بلندمدت، کنند.

وی در خصوص وجه تمایز بانک‌های توسعه‌ای از بانک‌های تجاری گفت: بانک‌های توسعه‌ای باید به ذینفعان خود مشاوره تخصصی و کمک‌های فنی ارائه کنند و این وجه افتراق این دو دسته بانک است.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: در بانک مسکن مشاوره تخصصی به دینفعان در سه جهت صورت می‌گیرد که در بحث اقتصاد خانوار شامل مشاوره خرید و ساخت مسکن، در بحث اقتصاد بنگاه شامل مشاوره مالی و مشاوره در طرح‌های توجیه اقتصادی و در بحث اقتصاد کلان شامل مشاوره در زمینه سیاست‌های کلان اقتصادی است.
بت شکن که در پنل تخصصی دومین همایش نقش بانک های توسعه ای در توسعه و رونق اقتصادی کشور سخن می‌گفت، سومین وظیفه بانک‌های توسعه‌ای را پشتیبانی از نهادهای مالی اعلام کرد و افزود: موسسات پس انداز و تسهیلات منطقه‌ای بر اساس مقتضیات هر منطقه باید شرایط تامین مالی را اعلام کنند.

وی با اشاره به توسعه تضمین تسهیلات رهنی توسط بانک‌های توسعه‌ای تصریح کرد: اگر دارایی‌ها پشتوانه انتشار اوراق مشارکت باشند می‌توانند دارایی بانک‌ها را تامین کنند.
بت شکن همچین نبود موسسات اعتبار سنجی مناسب و تضمین پیش فروش را جزو خلاهای سیستم بانکی دانست و تاکید کرد: بانک‌ها برای ایجاد رونق و توسعه اقتصادی باید خدمات تضمینی را به صورت تضمین معاملات اقتصادی، تضمین ریسک اوراق رهنی، حساب امانی و ضمات نامه، ارائه کنند.

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اینکه باید نگاه‌ها به بانک‌های توسعه تغییر یابد گفت: الزاماتی در این زمینه برای بانک‌های توسعه ای وجود دارد و علاوه بر این تقویت سرمایه پایه به منظور افزایش تسهیلات دهی و کاهش سپرده قانونی باید مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: مساله معافیت از پرداخت سهم سود دولت و مالیات نیز باید مد نظر قرارگیرد و امکان انتشار اوراق بهادار با نرخ سود پایین و امکان خرید آن توسط بانک‌های تجاری از محل بخشی از سپرده‌های قانونی تودیعی فراهم شود.

بت شکن افزود: برای نقش آفرینی بهینه بانک‌های توسعه‌ای باید مقررات نظارتی احتیاطی ویژه ناظر بر بانک‌های توسعه‌ای اجرا شده و اصلاح اساسنامه و اداره بانک‌های توسعه‌ای بر اساس آن و مصوبات جامع صورت گیرد.
وی با اشاره به لزوم امکان تاسیس و مشارکت در تاسی نهادهای مکمل زنجیره خدمات مالی اذعان داشت: برای کارکرد مثبت بانک‌های توسعه ای نیاز هست تا این بانک‌ها از خطوط اعتباری بانک مرکزی بهره مند شوند و بودجه یارانه مابه تفاوت سود تسهیلات برای موارد تکلیفی به آنها تخصیص یابد.
وی در پایان یه لزوم بهره گیری بانک‌های توسعه‌ای از خطوط فاینانس و سایر تسهیلات ارزی موسسات مالی توسعه‌ای بین المللی اشاره کرد و افزود: اگر تمام شرایط ذکر شده رعایت شوند زمینه برای نقش آفرینی بانک‌های توسعه‌ای فراهم می‌شود.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود