امروز: شنبه، 22 دی 1403
04/25 1401

 

گروه سايبان - عملکرد مدیریتی سال گذشته بیمه سینا به استناد نامه مدير نظارت بر ناشران بازارپايه فرابورس و پرسش هاي سهام داران در مظان تعمدی بودن عدم اصلاح ضرايب بيمه درمان و نهايتا سبب زيان و ايجاد فشار فروش کاذب در هر سهم قرار گرفته است و حالا مديرعامل جديد به اين پرسش ها پاسخ داده.



پس از استعفای غلامرضا سلیمانی از بیمه مرکزی، صنعت بیمه در سال گذشته شرایط حساسی را گذراند چراکه گزینه های متعددی برای ریاست کلی بیمه مرکزی، اعضای هیات عامل در تلاش بودند.


رضا جعفری مدیرعامل قبلی بیمه سینا یکی از افرادي بود که نامش در گمانه زني هاي مديريتي شنيده ميشد که او نهایتا در بهمن ماه سال گذشته به عنوان مدیرعامل بیمه دانا معرفی شد.


در 23 بهمن ماه سال گذشته در بيمه سينا دو رويداد مهم اتفاق است؛ استعفاي مديرعامل از هيات مديره و مديرعاملي و امضاي صورت هاي مالي 6 ماهه حسابرسي شده.

پس از خروج وي از هيات مديره و مديرعاملي، صورت هاي مالي 6 ماهه بيمه سينا در دوم اسفند ماه سال گذشته به کدال ارسال مي شود و همين موضوع سبب مي شود تا سهام داران سوالات خود را در زمينه عملکرد بيمه سينا مطرح مي کنند.


حالا کارنامه دوران مدیریتی سال گذشته اين شرکت به اذعان برخي سهام داران بیمه سینا به دلیل عدم اصلاح ضرايب بيمه درمان و ايجاد فشار فروش کاذب در هر سهم و ارسال به موقع گزارشات بیمه ای و بورسی در مظان کاهش تعمدی سود قرار گرفته است.


زهرا زارع، مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس ایران در سوالي از بيمه سينا آورده است: «شرکت بیمه سینا بر اساس ماده 6 آئین نامه 94 شورای عالی بیمه موظف بوده چنانچه ضرایب شش ماه در رشته درمان بیش از 80 درصد باشد حداکثر ظرف مدت 30 روز آن را اصلاح نماید و بیمه مرکزی را مطلع سازد. ضمنا شرکت در توضیحات صورت های مالی اشاره کرده که باید این ضرایب پس از اصلاح جداول نرخ نامه اعمال خواهد شد. متاسفانه بیش از 6 ماه از گزارش 6 ماهه گذشته و این عدم اصلاح ضرایب به صورت تعمدی باعث به زیان رساندن سود صورت های مالی و ایجاد فشار فروش کذب در سهم شده است. شرکت در صورت های مالی که مورخ 30 فروردین سال جاری در کدال قرار گرفته، در پاسخ به ماده 6 اعلان کرده است نسبت خسارت بیمه 106 درصد بوده است، حال آنکه اساسا بر اساس بند 6 آئین نامه مذکور حداکثر 30 روز باید به بیمه مرکزی و اصلاح صورت های مالی میشده است.


در پاسخ به این پرسش، عبداله سلطانی ثانی مدیرعامل فعلی و نائب رئیس هیات مدیره شرکت اذعان کرده که از بهمن ماه سال 1400 و با استعفا برخی از اعضای هیات مدیره، شرکت توسط سرپرست اداره شده و عملا امکان اجرای اصلاح نرخ که باید در کمیته ای متشکل از اکچوئر داخلی، مسئول فنی رشته های ذی ربط و معاون فنی بررسی و به تائید قائم مقام، مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره برسد وجود نداشته است. او اذعان دارد که عدم اصلاح نرخ به دلیل کامل نبودن اعضا میسر نبوده و حسب تصمیمات مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده مورخ 25 اردیبهشت سال جاری اعضای جدید هیات مدیره کامل شده اند.


ثانی در ادامه آورده است رعایت آئین نامه 94 باید بر اساس صورت های مالی حسابرسی شده موسسه بیمه صورت پذیرد که گزارش حسابرسی شده  شش ماهه اول سال 1400 به محض ارائه توسط حسابرس  و بازرس قانونی شرکت در تاریخ 2 اسفند سال گذشته بر روی سامانه کدال منتشر شده و عملا امکان اجرا به دلیل تاخیر در ارائه گزارش توسط حسابرس و عدم تکمیل اعضای هیات مدیره میسر نبوده است.


از سوی دیگر او اذعان دارد که یکی دیگر از دلایل افزایش نسبت خسارت درمان، الزام نهاد ناظر در خصوص پوشش هزینه های درمانی کرونا بوده است.

اما این همه ماجرا نیست!

آخرین مجمع بیمه سینا برای انتخاب اعضای هیات مدیره به سال 1397 باز می گردد و از آن سال تا اردیبهشت 1401 انتخاباتی در خصوص اعضای هیات مدیره صورت نگرفته بود. به عبارت دیگر مهلت دو ساله اعضای هیات مدیره پیشین بیمه سینا مرکب از رضا جعفری و احمد جوادی پور و حسن صنعتي به پایان رسیده بود.


از سوی دیگر در گزارش 6 ماهه  حسابرسي شده بیمه سینا نیز به مفاد مواد 29، 30 و 33 اساسنامه نمونه شرکتهاي بيمه، درخصوص دعوت از مجمع عمومي جهت تکميل اعضاي هيئت مديره حداکثر ظرف مدت يک‌ماه پس از غيبت دو عضو هيئت مديره در چهار جلسه متوالي اشاره شده. همچنین در این گزارش صراحتا به مفاد تبصره 5 ماده 11 و ماده 3 آيين نامه شماره 6/40 و 93 در خصوص حداقل تعداد اعضاي هيئت مديره 5 نفر عضو حقيقي نیز ایراد قانونی وارده شده است.


از ديگر ايرادات قانوني حسابرس در گزارش 6 ماهه مفاد ماده4 آيين نامه شماره 93 عدم تصدي مشاغل اجرايي توسط اکثريت اعضاي هيئت مديره و مفاد ماده10 آيين نامه شماره 93 تصدي رياست کميته‌هاي مديريت ريسک، حسابرسي و کنترل داخلي، جبران خدمات کارکنان و تطبيق مقررات توسط يکي از اعضاي غير اجرائي هيئت مديره است

با چنین روندی حالا سوال این است که آيا برخي سبب وارد شدن زیان تعمدی به اذعان سهام داران و نامه بورس به شرکتی که سهام دار آن را بنیاد مستضعفان تشکیل می دهد شده اند؟

همچنین چرا نهاد ناظر بیمه ای در این خصوص سکوت کرده ؟

آیا  توجه به کرسی های جدید مدیریتی سبب شده که موضوعات بیمه ای و حرفه ای در اين شرکت بیمه ای نادیده گرفته شود؟







 



.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود