امروز: دوشنبه، 3 دی 1403
05/29 1401

 

گروه سایبان - چرا پرداختی های مردم بابت بیمه در قبوض مختلف برق و گاز با مبالغ پیش بینی شده در بودجه همخوانی ندارد؟ به طوری که در حالی که قانون بودجه ابلاغی کل کشور سهم پرداختی مردم برای صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان را 24 هزار تومان برای کل سال  1401پیش بینی کرده، چرا از مشترکان برق مبالغی بیش از 4 هزار تومان در ماه دریافت شده؟


به گزارش رازپول، حوادث طبیعی اخیر سیل بار دیگر نگاه ها را به سمت صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان جدی تر کرد تا جایی که هیات دولت با تصویب 2500 میلیارد تومان برای صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان موافقت کرد.


در قانون بودجه سال جاری ذیل تبصره 6 به دو بند اساسی در خصوص تکالیف بودجه ای اشاره شده است.


در بند ه ردیف یک به دریافت حق بیمه 2 هزار ریالی از مشترکان گاز و یک هزار ریالی از مشترکان برق بصورت ماهانه اشاره می شود که مطابق با قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)اشاره می شود که مطابق ماده ۱۲به هر یک از وزارتخانه های نفت و نیرو از طریق شرکت های تابعه ذی ربط اجازه داده می شود مبلغی را که طبق قوانین بودجه سنواتی در قبوض گاز و برق برای هر واحد مسکونی و تجاری تعیین می گردد، اخذ و صرفاً جهت بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه های پزشکی ناشی از انفجار، آتش سوزی و مسمومیت مشترکان شهری و روستایی و سکونتگاهی عشایری گاز و برق از طریق شرکت های بیمه با برگزاری مناقصه اقدام کنند.






این در حالی است مشترکان برق در قبوض پرداختی رقمی بیش از 1000 ریال را برای حق بیمه در این بخش پرداخت می کنند. بررسی قبوض برق یکی از مشترکین نیز نشان می دهد در حالی که باید در سال گذشته 12000 ریال از این بخش طبق قانون بودجه دریافت میشده در مجموع قبوض پرداختی سال 1400 بالغ بر 13465 ریال دریافت شده است. هرچند که اختلاف در هر قبض ناچیز است اما ضرب این موارد در تعداد مشترکین خانگی و تجاری می تواند به اهمیت موضوع منتهی شود.






از سوی دیگر در ردیف 2 بند ه تبصره 6 به دریافت 24 هزار تومان به عنوان سهم مشترکان برق در اجرای مواد 2 و 4 قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی اشاره می شود که از مشترکان دریافت و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود.




اما بررسی قبوض برق نشان می دهد که وزارت نیرو از مشترکان خود در ماه تا 4 هزار تومان هم دریافت کرده است و سوال این است که با وجود پیش بینی 24 هزار تومان در سال از مشترکان برق خانگی چگونه از مشترکان 4 هزارو 142 تومان در ماه دریافت می شود؟ هرجند که این قبوض 2 ماه یک بار صادر می شود اما پرسش در خصوص مابه التفاوت 4 هزارتومان به ازای دوماه و 142 تومان مابقی باقی است؟

ازسوی دیگر بررسی های ما برای دریافت جزئیات قبوض برق مشترکان در تهران از سابقه برق من بی نتیجه ماند . این در حالی است که پیش از این رویت جزئیات قبوض فراهم بود. درخواست ارائه جزئیات در این سامانه با پیامی که اذعان دارد جزئیات به تلفن همراه شما ارسال شد پاسخ داده میشود.



واریز مبالغ کوچک و با اهمیت از سوی بیش از 30 میلیون مشترک برق خانگی به پرسش های مهم و اساسی در این بخش تبدیل شده است.




این در حالی است که با وجود حوادث و بلایای طبیعی در ماه های گذشته تکلیف صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی نیز مشخص نیست و در حالی که دولت با تخصیص بودجه 2500 میلیارد تومانی موافقت کرده است دست اندرکاران این صندوق از عملیات این مجموعه گزارشی را منتشر نمی کنند.


عدم شفاف سازی گزارشات عملکرد این مجموعه به ورود وزیر اقتصاد به ماجرا منجر شده تا جایی که در بازدیدهای اخیر خود به مناطق سیل زده نسبت به پاسخگویی به مشکلات عمل کرده است. اما سوال این است که مدیر این صندوق چه می کند و چرا گزارشی از وضعیت آن منتشر نمی شود و چرا وزیر مجبور به پاسخگویی به عملکرد مدیر این مجموعه است؟

از سوی دیگر بررسی قبض پرداختی مشترکان گاز خانگی بیانگر پرداخت حق بیمه ای بیش از 2500 تومان در ماه است.



بنابراین به نظر می رسد ورود دستگاه های نظارتی در وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین بازرسی کل کشور برای شفاف سازی وضعیت پرداختی های مردم و تناسب آن با خدمات دریافتی و مبالغ پیش بینی شده در بودجه در ضروریات است

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود