امروز: چهارشنبه، 19 دی 1403
04/26 1402

 

گروه سایبان - پرونده دوشغله های هیات عامل بیمه مرکزی این روزها وارد فاز جدیدی شده است.

چندی پیش رازپول در مطلبی به دغدغه آموزشی در فضای دانشگاهی برخی اعضای هیات عامل بیمه مرکزی اشاره کرده بود و آنرا مصداق چند شغلگی و عدم تمرکز در ماموریت آنها در بیمه مرکزی دانسته بود.


پس از آن در نامه ای از سوی برخی نهادهای نظارتی به صراحت به موضوع ماموریت این افراد اشاره و در بخشی از متن نامه ارسالی دیوان محاسبات به بیمه مرکزی صراحتا به رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری اشاره شده و اذعان شده که اشتغال تمام وقت و همزمان دو نفر از اعضای محترم هیات علمی دانشگاه در بیمه مرکزی مواجه با منع قانونی بوده است. 

اما حالا بررسی پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علم و صنعت نشان می دهد که انگار ماموریت علی بنیادی به بیمه مرکزی دارای ابعادی است که هنوز بخش هایی از آن ناشناخته است.

بررسی اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علم و صنعت نشان می دهد که وی نه تنها در سال گذشته استاد راهنمای برخی دانشجویان بوده بلکه نام وی در لیست اساتیدی بوده است که دارای ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری در سال تحصیلی ۴۰۳- ۱۴۰۲ نیز قرار داشته . در این لیست نام اسامی دیگری نیز مانند سعید شوال پور نیز که به تازگی نامش در صنعت بیمه مطرح شده، آمده است.

 

علی بنیادی نائینی عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت در  جلسه   هیئت ممیزه مورخ ۱۰/بهمن/ ۱۴۰۱ دانشگاه علم و صنعت نیز از مرتبه استادیاری به دانشیاری ارتقا یافته است که این موضوع می تواند برهانی بر فعالیت های گسترده دانشگاهی وی قلمداد شود.


از سوی دیگر علی استاد هاشمی که به عنوان معاون نظارت بیمه مرکزی فعالیت دارد نیز بر اساس اطلاعات مندرج در سایت دانشگاه پیام نور عنوان استادیار را با خود یدک می کشد.

اما هرچند توفیقات علمی این دو عضو هیات عامل در فضای آموزشی دارای ارزش است اما سوالاتی در این میان مطرح می شود که شاید نظر نهادهای نظارتی چه در داخل و در خارج این سازمان را به خود متمرکز سازد.


نخست اینکه حضور این دو عضو هیات عامل در فضای آموزشی به صورت تمام وقت بوده است؟ به عبارتی آیا این افراد در ساعت اداری که به عنوان مامور در بیمه مرکزی مشغول به خدمت اند، به در محیط دانشگاه حاضر شده و به فعالیت های آموزشی پرداخته اند؟

ثانیا نحوه دریافتی های مالی این افراد در حوزه هایی مانند استاد راهنما، استاد داور و حق الجلسات آموزشی چگونه بوده است؟ در حالی که این افراد قاعدتا به صورت تمام وقت به بیمه مرکزی مامور شدند؟

ثالثا آیا ایشان از سمت های آموزشی خود در دانشگاه استعفا داده اند و در بیمه مرکزی حاضر شدند یا خیر .

اما شاید مهمترین آسیب این حواشی متوجه وزیر اقتصاد و رئیس کل بیمه مرکزی باشد.


وزیر اقتصاد برنامه ها و زمینه های مطلوبی را برای صنعت بیمه در فصل خدمت خود در این جایگاه تعریف کرده بود. از سوی دیگر او با شفاف سازی در مورد صورت های مالی شرکت ها و صندوق های بیمه ای گام مهمی در مسیر اعتبار سازی برداشته بود. با انتخاب این دو عضو هیات عامل نیز انتظار بر این بود که برنامه های مورد نظر وزیر برای ارتقا صنعت پیگیری شود، اما حالا حاشیه های پیرامون هیات عامل بیمه مرکزی قطعا توان اجرایی و عملیاتی این نهاد را به خود معطوف ساخته است و ارکان بالادستی برای عبور از این پیچ مهم باید نسبت به تصمیم گیری هرچه سریع تر اقدام کنند چراکه این روزها حواشی خبری بیمه مرکزی بر متن غلبه کرده است. به نظر میرسد این روزها وضعیت نهاد نظارتی به دبیرخانه ای شبیه شده که وظیفه اش دریافت نامه های ارسالی از یک سازمان و پاسخ به سازمان دیگر در این مورد است و اصل مهم تصمیم گیری در مدیریت را فراموش کرده. 

آیا با این روند به زودی شاهد تغییراتی در ترکیب هیات عامل بیمه مرکزی خواهیم بود؟ در صورت تغییر درترکیب هیات عامل تجارب فعلی می تواند به انتخاب های بعدی کمک کند؟














































































































......

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود