امروز: دوشنبه، 3 دی 1403
05/16 1402

 گروه سایبان - حضورمعاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک علمی و فناوری پردیس و بازدید از دست آوردهای صنعت بیمه در حوزه نوآوری، دومین حضور یک مقام بلند پایه علمی درصنعت بیمه است.

پیش از این و در هفته های اخیرمحمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با حضور در بیمه مرکزی فصل جدیدی را از تعاملات آغاز کرد.

البته با حضور این دو مقام بلند مرتبه علمی در صنعت بیمه در فاصله کوتاه این سومین حضور مقامات علمی از ابتدای تشکیل دولت جدید در بیمه مرکزی است.

برخی کارشناسان صنعت بیمه بر این باورند که رفت و آمدهای پیاپی مسئولان علمی کشور در بیمه مرکزی حکایت از ریل گذاری این صنعت برای دست یابی به آرمان تولید ثروت از علم بوده و ادامه این روند می تواند به توسعه فنی و اقتصادی صنعت بیمه کمک شایانی کند.

بعنوان مثال بر اساس آمارهای غیر رسمی سالانه نزدیک 20 درصد و در سال گذشته قریب 5 همت برآورد تقلب در حوزه بیمه های اتومبیل وجود دارد که این آمار در صورتی که به برآوردهای میزان تقلب در سایر رشته ها اضافه شود هدر رفت منابع رقم قابل توجهی خواهد بود.


از همین رهیافت و تعامل جدید و مستحکم صنعت بیمه و نهادهای علمی در کشور می توان دریافت که این صنعت در نظر دارد با به خدمت گرفتن فناوری و توسعه مدیریت علمی در پهنه این صنعت گام موثری درجلوگیری از تضییع منابع برداشته و نسبت به واقعی شدن ریسک اهتمام ورزد.

از سوی دیگر با هم آمیختگی صنعت مدیریت ریسک و علوم و تکنولوژی های جدید ریل گذاری های مستحکمی در حوزه کشف و توسعه بازارهای جدید صنعت بیمه از یک سو و مدیریت ریسک های موجود و نوظهور سایر صنایع از سوی دیگر به وجود می آید.


بر اساس آمار حجم مالی صنعت بیمه در جهان به 7هزار میلیارد دلار رسیده است که هرچند ایران سهم اندکی از این کیک در اختیار دارد اما به گواه کارشناسان علوم فناوری تنها در سایه ورود تکنولوژی های جدید به این صنعت است که خلق ثروت پایدار در ایران به غایت خود نزدیک شده و سهم این صنعت از بازار جهانی به حداکثر نزدیک می شود.

اما این حرکت پیشرو در صنعت بیمه به نظر می رسد که خود با ریسک هایی همراه است که یکی از مهمترین آن ریسک ها ریسک مدیریتی و منابع انسانی است.

حرکت آهسته بدنه کارشناسی دراین صنعت در مواجه با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته و پذیرش حکمرانی داده نشان داده است که این خود می تواند به عنوان یک ریسک تاثیرگذار مانع توسعه صنعت نسبت به زمان باشد.


بر همین اساس به نظر می رسد حضور مدیران بلند پایه علمی در صنعت بیمه باید با آموزش و پرورش کارکنان از یک توازن مناسبی بر قرار باشد. هرچند بیمه مرکزی در این زمینه با تشکیل دوره های حکمرانی بیمه ابتکار عمل به خرج داده اما باید پذیرفت که پرورش نیروی انسانی همگام با مقتضیات زمان نه تنها زمان بر است بلکه در برخی موارد می تواند با چالش هایی همراه باشد.

از سوی دیگر تمایل به پذیرش این دگردیسی در ارکان بالادستی مانند وزرات اقتصاد خود یکی از ریسک هایی است که مدیریت آن تحت کنترل بیمه مرکزی نيست، به عبارتی ریسک مدیران بالادستی صنعت بیمه را باید در زمره ریسک های سیستماتیک برشمرد که می تواند برای آینده صنعت بیمه ای پیشرو در حوزه فناوری چالش بر انگیز باشد، چراکه ثبات مدیریتی لازمه ترسیم افق های جدید است، تا جایی که معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز در سخنان امروز خود به این مهم اشاره کرد که حضور مجید بهزادپور و نگرش پیشرو او در حوزه ورود به مسائل فناوری و نوآوری یکی از پیشران های مهمی است که باید تا زمان حضور او برای صنعت بیمه باید از آن بهره برد.


با چنین رویکردی حال باید دید که در مجمع آتی بیمه مرکزی این اقدامات پیشرو چگونه مورد تفسیر وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع قرار می گیرد چراکه تمایل به توسعه فناورانه در صنعت بیمه نه تنها از تاکیدات وزیر بوده است بلکه به عنوان یک راهبرد از حمایت های مستقیم مقام اول اجرایی کشور نيز برخوردار است.


بر همین اساس هرچند که این راهبردها در کوتاه مدت نمود عینی در تراز فعلی بیمه مرکزی ندارد اما ریل گذاری آن مسیری را هموار می کند که وزیر اقتصاد نیز به آن تاکید دارد. بنابراین پیش بینی اینکه وزیر در مجمع آتی، نه تنها ازعملکرد بیمه مرکزی حمایت می کند بلکه هم سو با مقام اول اجرایی کشور نسبت به تقویت ریل گذاری های موجود تاکید خواهد ورزید، دور از انتظار نیست.

 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود