امروز: چهارشنبه، 12 دی 1403
06/22 1402

گروه سایبان- پرده خوانی بحران های اخیر زیستی بیانگر این واقعیت است که ایران در راهبردهای جدی مدیریتی پوشش این ریسک ها را به عنوان یک اولویت باید در دستور کار قرار دهد، اما آیا تاب آوری اقتصادی صنعت بیمه در ایران جوابگوی این نیاز خواهد بود؟


پرده اول 
دقیقا در ساعت 11: 10 دقیقه شب 10 شهریور 1341 یعنی 61 سال و 10 روز پیش بود که زلزله بوئین زهرا به یکی از فجایع تاریخی زمین شناسی در کشور بدل شد و در آن 12 هزار نفر کشته شدند.
این فاجعه هنوز در حافظه تاریخی ایرانیان باقی مانده و بعید است که به سادگی از ذهن ها بیرون رود.
مرکز لرزه نگاری کشور در گزارشی رسمی اعلام کرده که در ایران در سال1400 بالغ بر 8630 زمین لرزه به وقوع پیوسته است. باور این آمار از آنجایی که ایران به لحاظ جغرافیایی جزء مناطق زلزله خیز بوده، باور پذیر است.


پرده دوم
دقیقا ساعت 7:59 دقیقه صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ در چهارراه استانبول آتش سوزی مهیبی رخ داد که در اثر آن ساختمان پلاسکو به‌طور کامل فرو ریخت. 
بنابر گزارش اورژانس تهران، آخرین آمار اعلامی از تعداد مصدومان این حادثه ۲۳۵ نفر بوده‌است. در گزارشات رسمی آمده بود که بالغ بر ۱۵ هزار میلیاردریال خسارت به این واحدهای این ساختمان وارد شده‌است .
برخی منابع خبری تعداد آتش سوزی سالانه در کشور را بالغ بر 170 هزار فقره گزارش کرده اند.

از سوی دیگر انجمن بین المللی آتش نشانی و خدمات نجات (CTIF) در سال ۲۰۱۶ گزارشی منتشر کرد که در آن کشور های مختلف در دنیا در ۵ گروه بر اساس میزان آتش سوزی هایی که رخ داده بود معرفی شده اند. جالب اینکه در این گزارش ایران در گروه سوم قرار دارد، یعنی در بازه سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۴ هر سال حدود ۲۰ هزار تا ۱۰۰ هزار آتش سوزی در ایران رسما ثبت شده که این آمار قابل توجهی است.


پرده خوانی فجایع در تاریخ مانده و بسیاری از حوادث دیگری که ممکن است در تاریخ رخ نمایی نکرده باشد تنها دارای یک پیام است که «حادثه یک پدیده طبیعی است اما آماده نبودن پدیده ای غیر طبیعی».

بسیاری از تحلیل گران صنعت بیمه تعریفی جالب از واژه ریسک دارند، آنان ریسک را مترادف با واژه نااطمینانی می دانند، جز اخلالی که همیشه هست اما برخی آنرا به رسمیت نمی شناسند اما بیمه گران در سال های اخیر تلاش کرده اند که با ارایه راهکار و پوشش های متنوع در این زمینه ریسک مادی بیمه گزاران را کاهش دهند. به گواه آمارها صنعت بیمه در سال گذشته بالغ بر 2 میلیون 610 فقره بیمه نامه آتش سوزی در کشور صادر کرده است، هرچند که آماری در خصوص سرمایه کلی این بیمه نامه ها در دست نیست اما می توان ادعا کرد که صنعت با حق بیمه 7 هزارو 700 میلیارد تومانی 2 هزار میلیارد تومان خسارت در این زمینه پرداخته است. 

همچنین آمارها تعداد پرونده های خسارت را 46 هزار فقره عنوان کرده است. این در حالی است که احتمالا بخشی از پرونده های خسارت در حال بررسی بوده و احتمالا در گزارشات به ثبت نرسیده است. اما اگر تعداد این موارد را 20 درصد در نظر بگیریم باز هم میان حوادث رخ داده انحراف معناداری وجود دارد.

همین موضوع نشان می دهد که هنوز ضرورت توجه به پوشش های ریسک آتش سوزی و زلزله و ... در عین خطر پذیر بودن در میان خانوار احساس نشده است. بر اساس آمار در ایران بالغ بر 29 میلیون واحد مسکونی، 2.3 میلیون واحد صنفی و بیش از 75 هزار واحد صنعتی و معدنی به ثبت رسیده است. 

اما در این میان بیمه پارسیان ضرورت توجه به این ارقام را به یک راهبرد تبدیل ساخته تا جایی که طرح های متنوعی متناسب با ریسک های این رشته در بخش هایی مانند بیمه آتش سوزی منازل مسکونی، بیمه جامع مجتمع هایمسکونی، بیمه مراکز صنعتی، مراکز غیر صنعتی، بیمه آتش سوزی اصناف و خانه و خانواده راه اندازی کرده است که هر یک تابع ضوابط و شرایط مختص به خود و با توجه به نیازها و خواسته های بیمه گزاران طراحی شده است.

بیمه پارسیان به درستی دریافته که آینده جغرافیای اقتصادی ایران با توجه به ساختارهای زمین شناسی و فرسودگی سازه ها آینده پر ریسکی است که ذیل معرفی بیمه نامه ها توسعه می یابد. از سوی دیگر ارتقا ایمنی با ارایهدستورالعمل های پیشگیرانه سبب می شود که ریسک کلی کشور با افزایش بسترهای ایمنی کاهش می یابد.
این در حالی است که بیمه پارسیان با سرمایه بالغ بر 1300 میلیارد تومان، بنابر اعلام رسمی بیمه مرکزی جز شرکت های با توانگری مالی مطلوب رتبه بندی شده که می تواند در زمان وقوع حوادث در زمینه پوشش خسارت ها از انعطاف پذیری معقولی برخوردار باشد.

بنابراین به نظر می رسد بیمه پارسیان با توجه به هدف گذاری بر پوشش ریسک های این چنینی، «امنیت» را به عنوان یک شاخص کلیدی عملکرد در راهبردهای خود در نظر گرفته است.
 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود