امروز: جمعه، 21 دی 1403
08/22 1402

گروه سایبان - پاسارگاد؛ شرکتی که می رود پرتفوی بیمه های عمر خود را تا پایان سال به 6 هزار میلیارد تومان برساند، از سود قابل توجهی در سرفصل مشارکت در منافع خود در 6 ماهه ابتدای امسال رونمایی کرده است.


توجه به موضوع تورم و مقوله سرمایه گذاری برای حفظ ارزش دارایی در کنار قدرت نقد شوندگی به یک راهبرد مهم در مدیریت مالی خانوارها تبدیل شده است.

به کاربردن ارزش خالص دارایی(NAV) به نقل محافل بدل شده و دیگر کمتر کسی بازده بازارهای مختلف و رصد اخبار پیرامون آنرا از سبک زندگی خود خارج می داند.

استفاده از اپلیکیشن های مختلف در گوشی های هوشمند، دیگر یک ضرورت برای افراد تبدیل شده است و توجه به این بازارها به عادت زندگی روزانه بدل گشته است.


خودرو، مسکن، سکه، ارز و رمزارز و ... از جمله بازارهای داغی است که به عنوان راهکاری برای کنترل ریسک دارایی ها همراه با رصد قدرت نقد شوندگی مورد توجه ویژه قراردارد.

مرور شبکه های مجازی به روشنی مبین این واقعیت است که رشد قارچ گونه برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی مدیریت مالی، تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، فارکس و ...  فقط برای پاسخ به نیازی به نام حفظ ارزش دارایی و غرق نشدن در سیلاب تورم است.


اما آنچه در میان تلاطم تورم و این بازارها از قلم افتاده توجه به بازار بیمه های عمر است؛ بازاری که هرچند قدمت بسیار دارد اما به دلیل عدم شناخت دقیق و آموزش لازم از عمق مطلوبی در بازارهای اقتصادی نزد خانوار برخوردار نیست.

شرکت های بیمه با طراحی محصولات و ابزارهایی که رصد لحظه ای دارایی و سرمایه گذاری های پیرامونی را برای بیمه گذاران عمر فراهم کرده تلاش کرده اند که مخاطبان خود را به سمت این بازار جذب کنند.


بررسی بازده بازارهای سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت، بازار سهام و دلار نشان می دهد که این بازارها در 7 ماهه امسال به ترتیب 13، 3.6 و 4.7 درصد بازده داشته اند.

تنوع راهبردهای سرمایه گذاری و نوع نگرش سرمایه گذاران به این بازارها تقریبا تقریبا تمام سطوح اجتماعی را در بر دارد، اما آنچه از این گردانه جا مانده مقایسه بیمه ها عمر و سرمایه گذاری با این بازارهای موازی ست.


هرچند که  بررسی بازدهی سرمایه گذاری در همین بازار نیز در میان شرکتهای مختلف بیمه هم نیاز به بررسی مقایسه ای عمیق دارد.

اما به نظر می رسد به لحاظ نو نگرش و سبک سرمایه گذاری به صندوق های با درآمد ثابت نزدیکتر بوده و از منظر نیاز به دارا بودن سواد مالی پیچیده و عمیق از بازار سهام فاصله زیادی دارد.

پاسارگاد را می توان از جمله شرکت هایی معرفی کرد که در حوزه بیمه های عمر دارای تجربه و دانش عمیقی است تا جایی که در هدفگذاری 10 هزار میلیارد تومان پرتفو در بیمه پاسارگاد برای 12 ماهه منتهی به 1402 سهم 6 هزار میلیارد تومانی بیمه های زندگی اندوخته دار بار دیگر توجه به سمت این شرکت بیمه ای را که پرتفوی خود را بر مبنای بیمه های زندگی بنا نهاده، جلب کرده است.


اما این شرکت بیمه ای با اعلام آمارهای 6 ماهه امسال رکوردی دیگر را به ثبت رسانده تا جایی که هزینه مشارکت در منافع را در آمارها به 636 میلیارد تومان افزایش داده است،  این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 261 میلیارد تومان بوده است، بالغ بر 143 درصد رشد را تجربه کرده است.


هرچند که هزینه مشارکت در منافع در صورت های مالی به بخش های مختلفی تقسیم می شود اما در صورت های مالی بیمه پاسارگاد 90 درصد وزن این رقم متعلق به بیمه گذاران است. به عبارت دیگر بیمه پاسارگاد با تخصیص بخش قابل توجهی از  منابع به بیمه گذاران عمر نشان داده است که با سرمایه گذاری های دقیق در 6 ماهه امسال و دریافت بازده مناسب توانسته جامعه بیمه گذاران خود را از بازدهی مطلوبی برخوردار کند.


هرچند که ارقام 6 ماهه در صورت های مالی نهایی سال جاری قابل تعدیل است اما جهش این سود در پاسارگاد چراغ سبز مثبتی به بیمه گذاران عمر نیز هست.

از سوی دیگر هرچند این شرکت در صورتهای مالی 6 ماهه با تعدیل سود مواجه است، اما قطعا این رقم ناچیز در صورت های مالی بیم پاسارگاد تا پایان سال ترمیم خواهد شد و به این ترتیب پاسارگاد بازی برد- بردی را برای کلیه ذی نفعان خود طراحی خواهد کرد.


راهبرد طراحی بیمه های مکمل بازنشستگی که دستاورد جدیدی در طراحی محصولات بیمه های زندگی در این شرکت است، به تازگی این فرصت را در اختیار بازیگران اقتصادی قرار داده تا با ارتقا دریافتی های دوران بازنشستگی کارمندان خود فرصت تاب آوری در برابر تکانه های تورمی را داشته باشند.


پاسارگاد در سال های اخیر به عنوان بازوی اجرایی سیاست های حمایتی توانسته است گام بلندی در جهت راهبرد کلان اقتصادی درآمد پایه همگانی (UBI) بردارد، راهبردی که در بسیاری از کشورهای حوزه اسکاندیناوی و ژاپن به حوزه اجرا درآمد و توانست با مدلسازی های اقتصادی یک درآمد پایه همگانی را برای بخش های بزرگی از جامعه طراحی کند.

هرچند طرح درآمد پایه تفاوت های ساختاری و نگرشی فاحشی با مدل های سرمایه گذاری در بیمه های عمر دارد، اما زمانی که طرح های ترکیبی و این چنینی در جامعه به اجرا در می آید امکان برقراری رفاه عمومی در جامعه با وجود نوسانات اقتصادی بیشتر فراهم میشود.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود