امروز: جمعه، 7 دی 1403
09/14 1402

 گروه سایبان - اعلام اسامی نفرات برتر مدرسه کسب و کار بیمه از شگفتی های این دوره همایش بیمه و توسعه بود، مدرسه ای که عمر راه اندازی آن به یک ماه هم نمی رسد.

بسیاری از فعالان صنعت بیمه این پرسش را مطرح می کنند که چطور ممکن است مدرسه ای با عمر اندک به مرحله ای از توسعه علم برسد که از نفرات برتر آن در یک همایش بین المللی تقدیر شود؟

این در حالی است که بنابر اطلاعات مندرج در سایت این مدرسه، نفرات گزینش شده، دوره های مهارت افزایی را در قالب دوره آموزشی 6 روزه در قالب سرفصل‌های جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد، بیمه مرکزی و حکمرانی بیمه، عملیات صدور بیمه‌نامه، عملیات خسارت در صنعت بیمه، بازاریابی، توزیع و فروش در صنعت بیمه، توسعه محصول در صنعت بیمه، مدیریت ریسک در صنعت بیمه، مدیریت دارایی و سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه، مدیریت منابع انسانی، مدیریت دعاوی، اینشورتک‌ها و تکافل گذرانده اند.


به عبارتی نفرات برتر با گذراندن 12 سرفصل آموزشی تنها در 6 روز  از منظر بیمه مرکزی توانسته اند به درجه ای از بالندگی برسند که اسامی ایده های برترین های آنان در این همایش اعلام شود.

این در حالی است که حکمرانی بیمه که یکی از سرفصل های این درس است در دانشگاه تهران با طرح درس های 300 ساعته اکنون مشغول به فعالیت است.

نگاهی به نحوه گزینش دانش پذیران این مدرسه شاید خالی از لطف نباشد. بر اساس اخبار منتشر شده توسط درگاه اطلاع رسانی این مدرسه در این آزمون که دارای 50 سوال تستی بود، 218 نفر از داوطلبان تحصیلات تکمیلی شرکت کرده که از این میان 75 نفر موفق به کسب حدنصاب علمی لازم شده و به مصاحبه مدرسه کسب و کار بیمه راه یافتند. 


در میان اعضای شورای سیاست گذاری و کمیته علمی این مدرسه نام دو عضو هیات عامل بیمه مرکزی به چشم می خورد . پیش از این علی بنیادی در افتتاحیه این مدرسه به مصادیقی از تفاوت مدرسه حکمرانی و مدرسه کسب‌وکار پرداخته و گفته بود: اتصال نظام نخبگان با صنعت بیمه از اولویت‌های این مدرسه محسوب می‌شود و صنعت بیمه باید نسبت به جذب نخبگان و تشکیل استخر شایستگی و نخبگی اقدام کند. بنیادی شبکه‌سازی نخبگانی، اتصال نخبگان دانشگاهی به نخبگان درون صنعت بیمه، طراحی نظام مسائل، کلینیک تخصصی، آزمایشگاه کسب‌وکار، نظام تجربه‌نگاری و مدیریت دانش را از دیگر اهداف این مدرسه دانست.


اما او هیچگاه پس از این مشخص نکرد که منظور وی از مدرسه حکمرانی دقیقا کدام مدرسه حکمرانی در کشور است و ذهنیت او از به کار بردن واژه «تفاوت» چه می توانست باشد؟

حال سوال این است که آیا بهتر نبود دست اندرکاران این مدرسه در معرفی برترین ها تعجیل نمی کردند و حداقل اجازه می داند از عمر این مدرسه به اندازه یک ترم تحصیلی متناسب با استاندارهای وزارت علوم می گذشت؟


دوم اینکه اصرار برای معرفی برترین ها از یک مدرسه با عمری چنین اندک توسط مجریان برگزاری همایش و توسعه که برخی از آنها همان اعضای کمیته علمی و شورای سیاست گذاری مدرسه کسب و کار بیمه هستند، به چه دلیل بود؟

آیا بهتر نیست این ایده ها و تفکرات منتشر شود تا نخبگان صنعت بیمه نیز از آنها بیاموزند؟

گفتنی است 14 آبان ماه سال جاری بود که خبر افتتاحیه مدرسه کسب و کار بیمه در سایت این مدرسه منعکس شد. 


این در حالی ست که در حال حاضر موسسه آموزش عالی بیمه اکو در حال تربیت نیروهای متخصص در زمینه بیمه است . 


در تاریخچه این موسسه آمده است با توجه به نقش و اهمیت بیمه در شکوفایی، رشـد و توسعـه اقتصـادی کشورها، به همت مدیـران وقت صنعت بیمه در سال ۱۳۴۸، به نام مدرسه عالی بیمه تهران (Tehran College of Insurance) توسط اعضای مؤسس آن  به عنوان یک مؤسسه غیرانتفاعی تشکیل و اساسنامه آن به تصویب وزارت علوم رسید و از سال ۱۳۴۹ اقدام به پذیرش دانشجو در سطح کارشناسی مدیریت بیمه کرده است.

 

مدرسه اکو هم اکنون نیز فعال است و پیشتر رئیس کل بیمه مرکزی نیز در آن جایگاه ویژه حقوقی داشت.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود