امروز: سه شنبه، 4 دی 1403
01/19 1403



MB__8364.JPG
گروه سایبان - مولفه های «شفاف سازی» و «ابهام زدایی» از مهمترین سیاست های نهادناظر صنعت بیمه در دولت سیزدهم به شمار می آید. متولیان صنعت بیمه بر این اعتقاد خود پافشاری می کنند که تشریح جزییات امر بیمه گری و رفع ابهامات موجود می تواند ضریب نفوذ بیمه را افزایش داده و به تقویت سرمایه اجتماعی اعتماد مردمی کمک کند. به همین خاطر در خصوص دو پرسش قابل اهمیت بیمه ای به سراغ مدیرکل نظارت فنی بر بیمه های غیر زندگی رفتیم تا دیدگاه رسمی نهاد ناظر صنعت بیمه را جویا شویم.

 آیا نداشتن گواهینامه در هنگام بروز حادثه در فرایند پرداخت خسارات بیمه ای به زیاندیدگان، نقش دارد؟
+ حکم مقرر در قانون و مقررات بیمه ای در ارتباط با ایراد خسارت بدون گواهینامه در بیمه شخص ثالث خودرو با بیمه حوادث راننده تفاوت دارد. در بیمه شخص ثالث خودرو که موضوع تعهد شرکت های بیمه در آن جبران خسارت های مالی و بدنی وارده به اشخاص ثالث است، به حکم قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵، بروز حادثه توسط رانندگان فاقد گواهینامه، نافی مسئولیت شرکت های بیمه نسبت به اشخاص ثالث زیاندیده نیست و بیمه گر وسیله نقلیه مقصرحادثه مکلف است بدون قید و شرط نسبت به پرداخت خسارت مالی و بدنی شخص ثالث زیاندیده اقدام نماید. لازم بذکر است، شرکت بیمه، طبق قانون بیمه شخص ثالث، حق دارد پس از پرداخت خسارت اشخاص ثالث، با مراجعه به راننده فاقد گواهینامه مسبب حادثه، وجوه پرداختی به زیاندیدگان را از وی بازیافت(مسترد) نماید.


راننده وسیله نقلیه ای که گواهینامه نداشته یا مهلت اعتبارش به اتمام رسیده و خودش مقصرحادثه بوده است می تواند از مزایای بیمه نامه استفاده کند؟
 در پاسخ سوال قبلی اشاره شد که حکم نداشتن گواهینامه در بیمه حوادث راننده با بیمه شخص ثالث تفاوت دارد. توصیه اکید ما به رانندگان وسایل نقلیه این است که برای حفظ سلامت خود و سایر آحاد جامعه از راندن وسایل نقلیه، بدون گواهینامه پرهیز کنند. زیرا که علاوه بر ایراد جرح و آسیب و حتی مرگ برای سایر شهروندان(اشخاص ثالث)، در بسیاری از حوادث رانندگی ممکن است شخص راننده مقصرحادثه نیز دچار خسارت بدنی شود. در این صورت چنانچه راننده مقصر حادثه فاقد گواهینامه رانندگی متناسب با وسیله نقلیه مربوطه باشد، بر اساس مقررات بیمه حوادث راننده (برخلاف شرایط بیمه شخص ثالث)، خسارت بدنی وارده به راننده مقصرحادثه قابل پرداخت از سوی شرکت بیمه نخواهد بود. البته اتمام مدت اعتبار گواهینامه به منزله نداشتن گواهینامه نیست و خسارت راننده در این حالت توسط شرکت بیمه قابل پرداخت است. 

 در چنین شرایطی که عامل بازدارنده تقریبا وجود ندارد چه توصیه ای برای رانندگان فاقد گواهینامه دارید؟
این قوانین مربوط به صنعت بیمه است و در راستای آرامش خاطر آحاد جامعه در جبران خسارت های اشخاص ثالث زیاندیده وضع شده است. البته همانطور که اشاره شد، خسارت بدنی وارد به شخص راننده مقصر فاقد گواهینامه قابل پرداخت نیست و حتی در بیمه شخص ثالث نیز بیمه گر حق دارد بعد از پرداخت خسارت زیاندیده، به مقصرحادثه که فاقد گواهینامه رانندگی بوده مراجعه و خسارت های پرداختی را از وی بازیافت نماید. بنابراین ضمانت اجرایی رانندگی بدون گواهینامه در بیمه شخص ثالث و حوادث راننده وجود دارد. مضاف بر این که، رانندگی بدون گواهینامه در قانون مجازات اسلامی و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، جرم تلقی می شود و مجازات هایی برای این تخلف در این قوانین تعیین شده که اعمال و اجرای آن ها با نیروی انتظامی و مراجع قضایی است و افراد متخلف با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد. لذا توصیه می شود که رانندگان برای جلوگیری از مشکلات بعدی از رانندگی بدون گواهینامه خودداری نمایند.

نداشتن برگه معاینه فنی هم در فرایند پرداخت خسارات از سوی شرکت های بیمه ای، تاثیری ندارد؟
داشتن معاینه فنی خودرو مقصرحادثه و یا زیاندیده از نقطه نظر قوانین و مقررات بیمه ای حاکم بر بیمه شخص ثالث و حوادث راننده، مدرک الزام آوری برای پرداخت خسارت به شمار نمی آید و شرکت های بیمه مکلف به جبران خسارت وارده به زیاندیده بدون نیاز به ارائه گواهی معاینه فنی خودرو مقصر حادثه و یا زیاندیده می باشند.



.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود