امروز: دوشنبه، 3 دی 1403
04/7 1394

ایران و جهان - بیمه آسیا، دومین بیمه کشور که در اولین فصل سال 2 درصد سهم بازار خود را افزایش داده در سال گذشته با 2 هزار و 131 میلیارد و 738 میلیون تومان حق‌بیمه تولیدی فقط 21 میلیارد و 451 میلیون تومان سود داده است. 

بیمه آسیا، دومین بیمه کشور که بنابر گزارشات رسمی بیمه مرکزی در اولین فصل سال 2 درصد سهم بازار خود را افزایش داده ، در سال گذشته با 2 هزار و 131 میلیارد و 738 میلیون تومان حق‌بیمه تولیدی فقط 21 میلیارد و 451 میلیون تومان سود داده است. به عبارت دیگر حدود یک درصد فعالیت‌های عملیاتی بیمه آسیا به سود تبدیل شده است. این در حالی است که 9 میلیاردتومان از این سود از محل تسعیر ارز شناسایی شده است. ذخایر کل شرکت از 1300میلیارد تومان در سال 1392 به 1800 میلیارد تومان در سال 1393 افزایش پیدا کرده است که این میزان افزایش معادل 22 درصد پرتفوی شرکت در سال 1393 می‌باشد.
به گزارش ایران و جهان، بیمه آسیا که طبق مصوبه هیات وزیران و ضرب‌الاجل بیمه مرکزی برای برنامه افزایش سرمایه شرکت‌های بیمه باید تا پایان سال گذشته سرمایه خود را به 250 میلیارد تومان برساند، پرونده سال گذشته را با سرمایه 230 میلیارد تومانی بسته است و هنوز از برنامه بیمه مرکزی برای افزایش سرمایه انحراف دارد. این شرکت که مطالبات 395 میلیارد و 648 میلیون تومانی از بیمه‌گزاران، نمایندگان و کارگزاران دارد، در میزان فروش افزایش نشان داده اما عایدی نقدی نداشته است.
بر این اساس شرکت‌های کارگزاری سایپا، خودروسازی مدیران، شرکت گروه بهمن، بانک مسکن، شرکت بهمن لیزینگ، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، راه‌آهن شهری تهران و حومه، شرکت‌های آسان موتور و کرمان موتور از جمله شرکت‌هایی هستند که بدهی‌های عمده‌ای به بیمه آسیا دارند.
مطالبات این شرکت از بیمه گذاران بالغ بر 352 میلیارد و 298 میلیون تومان گزارش شده است .البته شرکت تصریح می کند که رقابت در بازار بیمه و رواج فروش اقساطی سبب شده که این شرکت بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان از منابع خود را در بخش طلب از بیمه گذاران طبقه بندی کند،فروش هایی که قرار است حق بیمه آن به صورت اقساطی به شرکت بازگردد.
در لابه لای اعداد و ارقام این شرکت بدهی‌های به وزارت بهداشت قابل توجه است تا جایی که این شرکت بیش از 62 میلیارد تومان بدهی به این نهاد دارد.
بدهی‌ها به بیمه مرکزی و بیمه‌گزاران که به بیش از 68 میلیارد تومان می‌رسد از جمله دیگر تعهدات شرکت است.
شرکت در سال 1393بالغ بر 389 میلیارد تومان بابت خسارت معوق و ریسک‌های منقضی نشده ذخیره گرفته است و 113 میلیارد تومان از محل سرمایه‌گذاری ذخایر فنی درآمد به دست آورده است.
عملکرد این شرکت نشان می‌دهد که بیمه آسیا در سال گذشته مبلغ هنگفتی زیان در رشته شخص ثالث را تجربه کرده است و این رقم به 10 میلیارد و 862 میلیون تومان می‌رسد. این در حالی است که ذخایر فنی شرکت در رشته شخص ثالث نسبت به پرتفو این رشته در سال 1393 به 17 درصد رسیده است که این رقم در سال 1392 معادل 8 درصد بوده است.
در بیمه‌های عمر و پس انداز نیز با کاهش زیانی نسبت به سال گذشته مواجهیم، این درحالی است که آئین‌نامه 68 شورای عالی بیمه در فصل ششم و در ماده 21 اذعان دارد که مؤسسات بیمه موظفند حساب‌های معاملات بیمه‌های زندگی را از سایر حساب‌های خود تفکیک نموده و دفاتر خود را به ترتیبی تنظیم نمایند که کلیه اقلام مربوط به معاملات هر یک از انواع بیمه‌های زندگی به تفکیک مشخص شده باشد. همچنین در ماده 22 آمده است سرمایه‌گذاری از محل ذخایر ریاضی بیمه‌های زندگی بایستی در حساب‌ها و ترازنامه شرکت مشخص و از سایر سرمایه‌گذاری‌ها تفکیک شود.
همچنین ماده 23 تأکید دارد ذخیره ریاضی بیمه‌های زندگی بر اساس مبانی محاسبه نرخ‌های حق‌بیمه تعیین خواهد شد. در مواردی که ذخیره ریاضی مذکور در یک یا چند مؤسسه بیمه کافی نباشد بیمه مرکزی می‌تواند نرخ سود منظور در محاسبه ذخیره ریاضی این مؤسسه یا مؤسسات را برای بیمه‌نامه‌های سال‌های آتی تقلیل دهد و مراتب را به شورای عالی بیمه گزارش نماید. مؤسسه بیمه مکلف است نرخ تعیین شده توسط بیمه مرکزی را ملاک محاسبه قرار دهد.
با این وجود علی‌رغم اینکه بیمه آسیا نسبت به سال گذشته کاهش زیانی داشته و آن را در صورت‌های مالی خود در این رشته گزارش کرده اما گزارشات تفکیک شده‌ای در خصوص سرمایه‌گذاری‌ها، مشارکت در منافع، سهم بیمه‌گر اتکایی و ... مشاهده نمی‌شود.
گزارشات رسمی اذعان دارد که بیمه آسیا مبلغ 405 میلیارد ریال در شرکت‌های وابسته سرمایه‌گذاری داشته و برخلاف استانداردهای حسابداری شرکت صورت‌های مالی مجموعه را با بکارگیری روش ارزش ویژه ارائه نکرده است. این درحالی است که کاهش ارزش انباشته سرمایه‌گذاری کوتاه مدت در سهام شرکت‌های بورسی به مبلغ 209 میلیارد ریال در حسابهایش منظور نکرده است.
نکته حائز اهمیت اینکه شرکت در سال گذشته پاداش اعضای هیات مدیره را به نمایندگان اشخاص حقوقی پرداخت کرده همچنین علی‌رغم تغییر عضو حقوقی هیات مدیره کماکان نماینده حقیقی عضو هیات مدیره قبلی در جلسات شرکت کرده است.

مدیریت بیمه آسیا در سال گذشته برآورد معقولی از مخارج لازم برای تسویه تعهدات فعلی ذخیره خسارت معوق در رشته‌های ثالث، درمان و بدنه و مسئولیت نداشته است. گزارشات دقیقتر اذعان دارد که مبلغ 4600 میلیارد ریال از خسارت پرداختی در رشته‌های فوق مربوط به حوادث سال 1392 و ماقبل بوده درحالی که ذخیره خسارت معوق درابتدای سال از بابت رشته‌های فوق 838 میلیارد ریال برآورد شده است. با این حساب ذخیره اضافی بابت خسارت معوق و ریسک های منقضی نشده برای بیمه آسیا ضروری است.
 اما به دلیل فقدان اطلاعات کافی تعیین مبلغ در این خصوص در شرایط حاضر امکان پذیر نیست.  

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود