امروز: یکشنبه، 2 دی 1403
02/27 1393

ایران و جهان - در روزهای گذشته اخبار و شایعاتی در خصوص تغییر مدیریت در بیمه میهن به گوش رسید و از سوی عالی ترین مقام این سازمان این خبر تکذیب شد .هر چند که اخبار و اطلاعات وضعیت این شرکت را مناسب عنوان نمی کند.

به گزارش خبرنگار ایران و جهان، بیمه میهن در سال گذشته با مدیریت علی موسی الرضا موفق شد بیش از 280 میلیارد تومان حق بیمه تولید کند و بیش از یکصدو 50 میلیارد تومان خسارت بپردازد.ضریب خسارت این شرکت نیز در دوره مذکور بیش از 56 درصد بوده است .

این شرکت که در تاريخ 18/شهریور/1387 تحت شماره 330902 در اداره ثبت شركت‌هاي تهران به ثبت رسيده با پروانه فعاليت بيمه مركزي ايران به شماره 38911 مورخ 16/بهمن/1387 آغاز به کار کرده است در هيأت مديره خود آقایان سيد احمد موذن علوي(نماينده موسسه سازمان اقتصادي رضوي) رئيس هيأت مديره، علي موسي الرضا (نماينده شركت تعاوني مصرف كاركنان بنياد مسكن) عضو هيأت مديره و مدير عامل و دكترغلامحسين دلجو (نماينده شركت سرمايه گذاري صبا تامين وابسته به شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي) نايب رئيس هيأت مديره و محمود دكتر سعيدي (نماينده شركت ليزينگ اميد وابسته به شركت مديريت سرمايه گذاري اميد – وابسته به بانك سپه ) عضو هيأت مديره و مهندس هادي درفشي (نماينده شركت ايجاد محيط) عضو هيأت مديره را به کار گرفته است که نگاهی به ترکیب هیات مدیره این شرکت نشان می دهد که برخی اعضای هیات مدیره این شرکت فاقد سوابق بیمه اند .
هرچند آئین شماره 40 مقرراتی را در خصوص هیات مدیره اعمال داشته اما مکمل 1/40 این آئین نامه در ذیل ماده 11 و در تبصره ای اضافه می کند که درصورتی که مدرك کارشناسی افراد معرفی شده جهت عضویت در هیئت مدیره موسسه بیمه در درشته هاي غیر مرتبط باشد به شرط آنکه واجد شرایط بوده حداقل پنج سال تجربه موثر مدیریتی داشته باشند بیمه مرکزي ایران می تواند به تشخیص خود با عضویت آنها در هیئت مدیریه موافقت کند. در هرصورت تعداد اینگونه اعضا نمی تواند از دو پنجم تعداد اعضاي هیئت مدیره هر موسسه بیمه بیشتر باشد.

رئیس هیات مدیره این شرکت در سایت شخصی خود می نویسد که در رشته مهندسي برق گرايش قدرت (الكتروتكنيك) قبول شده و دانشجوي دانشگاه فردوسي مشهد بوده است . وی همزمان دروس حوزوی و زبان انگلیسی را فرا گرفته و بر اساس اعلام سایت سازمان اقتصادي رضوي وی، نایب رئیس هیات مدیره سازمان اقتصادي رضوي است .هرچندکه وی دارای سابقه مدیریتی در سطوح مختلف و مدرک دکترا است اما سابقه فعالیت های بیمه ای ندارد و به تازگی قائم مقامی تولیت آستان قدس رضوی را به سعید عبدالحسینی سپرده است .

اما در این ترکیب علی موسی الرضا و دکتر غلامحسین دلجو دارای سوابق بیمه ای هستند.
سایت بیمه ایران در خصوص سوابق دلجو می نویسد آقای غلامحسین دلجو دارای دکترا در رشته مدیریت است و قبل از مأموریتش در بیمه ایران، مشاغلی در وزارت کشور، شهرداری و پست و تلگراف داشت. وی پس از پایان مأموریت خود در بیمه ایران در جامعه الصادق مشغول خدمت شد. آقای دلجو سپس مدیریت یکی از شرکت های خدمات بیمه ای طرف قرارداد با بیمه ایران را به عهده گرفت.
این در حالی است که ماده 11 این آئین نامه اذعان دارد که هیچ یک از اعضاي هیئت مدیره ، مدیر عامل و قائم مقام مدیر عامل مؤسسه بیمه نمی توانند در سایر مؤسسات بیمه ، کارگزاري ها و نمایندگی هاي بیمه سمت داشته باشند.

همچنین بنابر اعلام سایت بیمه ایران موسی الرضا در تاریخ 15/فروردین/1380 به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت بیمه ایران منصوب شده است..
وی از کارمندان سازمان بهزیستی و سازمان تأمین اجتماعی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشاغلی را در نخست وزیری و ریاست جمهوری بر عهده داشت. او سپس به عنوان معاونت وزارت کار، به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل بیمه ایران منصوب شد..
وی که دارای درجه فوق لیسانس در رشته مدیریت است، قبل از مأموریتش در بیمه ایران مدتی عضو شورای عالی بیمه بود. دوره مدیریت او به عبارتی طولانی ترین دوره مدیریت در بیمه ایران بوده است. ولی در آبان ماه 1380 در همین سمت به افتخار بازنشستگی نائل آمد .

همچنین محمود دكتر سعيدي (نماينده شركت ليزينگ اميد وابسته به شركت مديريت سرمايه گذاري اميد – وابسته به بانك سپه ) و مهندس هادي درفشي (نماينده شركت ايجاد محيط) از اعضا هيأت مديره دارای سابقه بیمه ای نیستند و طبق آئین نامه بیمه مرکزی فقط دو پنجم اعضای هیات مدیره سابقه بیمه ای دارند در حالی که آئین نامه می گوید اگر دو پنجم سوابق بیمه ای نداشته باشند با تائید بیمه مرکزی خالی از اشکال است .
اما پس از جدایی جواد سهامیان از بیمه ایران و نزدیکی او به سازمان اقتصادی رضوی از سهامداران اصلی بیمه میهن، پیشنهاد حضور وی در این شرکت مطرح شد که سهامیان این پیشنهاد را نپذیرفت و به شرکت دیگری رفت.
در گفت و گو با موسی الرضا نیز شایعه استعفای وی را پرسش کردیم که در پاسخ قویا تکذیب کرد.

هرچند که تغییرات مدیریتی در سهام دار ارشد نیز می تواند دلیلی بر تغییرات در سطوح پایین تر باشد .
برخی دیگر دلیل این شایعه را بیماری و کهولت سن مدیر عامل عنوان می کنند .

پرتفوی شرکت 
جدا از مباحث مدیریتی در صنعت بیمه که بیمه میهن نیز امروز به آن مبتلا است برخی آگاهان از پرتفوی قوی این شرکت در بیمه شخص ثالث در بخش بیمه های اتوبوس و مینی بوس خبر می دهند.
این در حالی است که در آخرین حادثه ای که در رسانه ها منتشر شد اتوبوس بخش خصوصی که در اتوبان آزادگان وا�?گون شد دارای پوشش بیمه ای از بیمه میهن بود و در این حادثه 8 تن جان خود را از دست دادند.
فارغ از شرایط عرضه بیمه های شخص ثالث به خودروهای سنگین توسط برخی نمایندگی های بیمه میهن،این شرکت در بخش بیمه های درمان نیز قوی ظاهر شده است و در روستاها فروش بیمه نامه های درمانی توسط برخی شرکت های خدمات بیمه ای نیز با شرایط خاص از دیگر سو�?ه ها در این زمینه است .

در پی تماس خبرنگار ما با چند نماینده این شرکت و استعلام صدور بیمه شخص ثالث برای مینی بوس و اتوبوس ،این نمایندگان از عدم توانایی در صدور این بیمه نامه خبر می دهند . این در حالی است که متصدی شعبه تخصصی مرکز نیز از صدور این بیمه نامه امتناع کرد .گفت و گو با کارشناس بیمه های اتومبیل وضع را کاملا شفاف کرد. وی اذعان داشت که بیمه صدور بیمه ثالث برای اتوبوبس و مینی بوس برون شهری در شرکت متوقف شده است .
علی موسی الرضا در توضیحات کوتاهی به خبرنگار ما میگوید که اتوبوس های درون و برون شهری به دلیل ریسک های مختلف دارای نرخ های متفاوتی در شخص ثالث هستند و نمی توان برای اتوبوس یا مینی بوس برون شهری بیمه درون شهری صادر کرد . البته برخی نمایندگان سیستم صدور این بیمه نامه نیز در اختیارشان نیست و اختیارات محدودی دارند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود