امروز: یکشنبه، 23 دی 1403
04/26 1397

گروه سایبان - بیمه حکمت صبا در یک معامله درون گروهی ناکام مانده است، معامله ای که رقم آن حدود نیمی از سرمایه فعلی اش است. برای اتخاذ این تصمیم اثر گذار باید به هیات مدیره 5 نفره این شرکت تبریک گفت.


داستان از آنجا شروع شد که اداره نظارت بر ناشران بورسی در نامه ای به عباس عسکرزاده، مدير عامل بانک حکمت ایرانیان (سهامی عام) و رئیس هیات مدیره بیمه حکمت صبا عنوان کرد که عطف به افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف، مبنی بر تغيير با اهميت عملکرد واقعي سال مالي 96 نسبت به آخرين پيش بيني سال مالي مذکور و پیرو عودت اطلاعیه مذکور درخصوص لزوم ارائه تصاوير کليه اسناد و مدارک مربوط به معامله اقاله شده با بيمه حکمت صبا، متاسفانه اطلاعات مذکور تاکنون ارائه نشده است که دلایل این موضوع مشخص نمی باشد. لذا ضروریست با توجه به حساسیت موضوع، اقدامات لازم در اسرع وقت صورت پذیرد.


اما اطلاعات با اهمیت فعلی چه بود و چه ارتباطی با بیمه حکمت صبا دارد ؟

سهام دار عمده بیمه حکمت تیرماه امسال تحلیل جدیدی از سود و زیان خود ارائه کرده بود. در این تحلیل پیش بینی شده بود که بانک حکمت ایرانیان دارای 29.9 میلیارد تومان زیان خواهد بود در حالی که پیش از این سود 19 میلیارد تومانی برای سال مالی خود پیش بینی کرده بود.


اما علت تغییر با اهمیت پیش بینی درآمد هر سهم بانک حکمت ایرانیان چه بود؟ این بانک در توضیحات خود عنوان کرد که تغییر با اهمیت پیش بینی درآمد هر سهم بدلیل اقاله مبایعه نامه با موضوع فروش زمین پاسداران به شرکت بیمه حکمت صبا است که بدلیل عدم ایفای تعهدات طرفین صورت پذیرفت و از این بابت مبلغ 390.240 میلیون ریال زیان حاصل از اقاله شناسایی گردید که بنا بر نظر حسابرس مستقل این بانک بعنوان آثار تعدیلی رویداد های بعد از تاریخ ترازنامه در صورتهای مالی سال منتهی به 29 اسفند 1396 منظور شده است.



پیگیری های بیشتر داستان زمین های پاسداران بین این شرکت های هم خانواده ما را به بیمه حکمت صبا رساند آنجا که حسابرس این شرکت افشا کرد که به شرح يادداشت توضيحي، زمين خريداري شده در سال قبل، طي صورتجلسه فيمابين شرکت با بانک حکمت ايرانيان بعد از تاريخ ترازنامه اقاله گرديده است. اظهارنظر اين موسسه در اثر مفاد اين بند تعديل نشده است.


بررسی های دقیق تر اذعان دارد که بیمه حکمت صبا 61 میلیارد و 200 میلیون تومان برای خرید 3600 متر زمین های جواد الائمه پاسداران برای انتفاع از سود سرمایه گذاری آتی اختصاص داده است اما چرا این معامله درون گروهی اقاله شده در شرایطی که قیمت زمین و ملک در سال جاری با افزایش قیمت مواجه شده است ؟

بیمه حکمت دلیل این انصراف را در راستای ماده 6 آیین نامه 60 و برابر رهنمودهای دریافتی عنوان می کند و اظهار دارد که قرارداد سرمایه گذاری فیمابین بانک و بیمه حکمت اقاله گردیده است.


جالب تر اینکه سرمایه فعلی پرداختی از سوی سهام داران این شرکت 125 میلیارد تومان است و این معامله برابر با حدود نیمی از سرمایه اش است!

پرسش اصلی این است که آیا هیات مدیره محترم بیمه حکمت صبا در زمان معامله میلیاردی این زمین بر این موضوع که این معامله با ماده 6 آیین نامه 60 شورای عالی بیمه در تناقض است اشراف نداشته اند؟


اگر هیات مدیره این شرکت 61 میلیارد تومان را در بانک سرمایه گذاری کرده بود سود مناسب تری به سهام داران ارائه نمیشد؟

آیا بانک حکمت صبا به عنوان سهام داری که 19.9 درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد این معامله را به شرکت زیر مجموعه در ابتدا تحمیل کرده و با افزایش قیمت زمین معامله را منتفی کرده است ؟ پرسش دیگر اینکه اگر قیمت ملک روند نزولی داشت بازهم معامله اقاله میشد؟


آیا منافع سهام داران خرد که حدود 59درصد سهام داران را تشکیل می دهند در این سرمایه گذاری که قرار بوده منتج به سود آوری شود دیده شده؟

بنابراین به لحاظ استانداردهای حسابرسی افشای این اطلاعات به عنوان رویدادهای بعد از ترازنامه صحیح است اما تکالیف مالیاتی در این خصوص چطور خواهد بود؟



به نظر می رسد که برای تعلیق معاملات میلیاردی باید دقت بیشتری را به خرج داد.
لازم به اشاره است مجمع این شرکت 31 تیرماه برگزار خواهد شد .

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود