امروز: دوشنبه، 24 دی 1403
07/28 1398

 گروه سایبان - لغو برگزاری مراسم روز ملی صادرات را به جرات می توان سومین اقدام از پویش لغو مراسم های پرهزینه وکم بازده قلمداد کرد. 
لغو همایش های پرهزینه و کم بازده که جدیدا با دستور مقام عالی هر سازمان یا وزارت خانه صورت میگیرد پویش نیکویی است که با دیدگاهی استراتژیک کلید خورده است.
 
اردیبهشت ماه امسال  بود که رییس پژوهشکده پولی و بانکی اعلام کرد: همایش سیاست‌های پولی و ارزی با درک شرایط اقتصادی حاضر و همسو با سایر اقدامات بانک مرکزی و دولت محترم در راستای کاهش هزینه‌ها امسال برگزار نمی‌شود. همچنین همایش بانکداری اسلامی نیز که هر سال بسیارمفصل برگزار شده بود نیز امسال در طبقه 18 بانک مرکزی و در یک نیم روز و بسیار مختصر و کم هزینه برگزار شد.

مهمترین دلیل لغو این مراسم ها در شرایط اقتصادی فعلی به اذعان برخی صرفه جویی در هزینه ها اعلام میشود. اما گذشته از این موارد عدم تمایل به اعلام آمارهای اقتصادی در شرایط حساس اقتصادی فعلی یکی دیگر از مواردی است که برخی به آن اذعان دارد .

یکی از همایش‌هایی که در روزهای نزدیک آینده برگزار می شود، ششمین دوره نمایشگاه و همایش بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی کیش 98است که در تاریخ 27 الی 30 آبان ماه 98 در جزیره کیش برگزار می شود. در این همایش تعداد زیادی از بانک ها و بیمه ها و شرکت های اقماری آنها حضور خواهند داشت. این نمایشگاه در حالی برگزار می شود که دستاوردهای آن در دوره های قبلی مشخص نیست!

از سوی دیگر در رویدادی مشابه بیست وششمین همایش ملی بیمه و توسعه نیز 13 آذر ماه هر سال برگزار می شود که در دوره اخیر در برج میلاد برگزار شده است.

همچنین برگزاری همایش بانک داری اسلامی نیز در شهریور ماه امسال بهانه گردآمدن دست اندرکاران نظام بانکی بوده است که به صورتی کاملا اقتصادی برگزار شده است.

بنابراین در شرایطی که صورت های مالی بانک ها و بیمه نشان از شرایط خاصی دارد و صنعت بیمه بدون واگذاری ریسک به خارج از کشور در شرایط حساسی به سر می برد مطلوب است که وزارت اقتصاد دلیل باورپذیری برای برگزاری این دست نمایشگاه ها و همایش ها ارائه کند. نمایشگاه هایی که برنده اصلی آن شرکت های تبلیغاتی مشارکت کننده و شرکت های غرفه سازی اند به دلیل اینکه نقدا از مراسم ها منتفع می شوند.

در شرایطی که آمارهای به روزی از صنعت بیمه حداقل در دست نیست، آیا بخش خصوصی می تواند برنامه ریزی دقیقی داشته باشد و گردهم آیی در چنین رویدادهایی جز به بهانه دید و بازدیداست؟

همایش ملی بیمه وتوسعه بدون دست یابی به آمارهای روز چگونه می تواند برای افزایش ضریب نفوذ و راهکارهاچاره اندیشی کند؟ آنچه در این نمایشگاه ها و همایش ها مغفول مانده دست آوردهای دوره های گذشته است و مطلوب به نظر می رسد اگر مقام عالی وزارت نسبت به نتایج ودستاوردهای عملی از این رویدادها حساس باشند.

در همين همايش علي طيب نيا وزير وقت اقتصاد سال 94 وعده حذف ماليات بر ارزش افزوده داد. با وجوداينكه وعده ي  یک وزير پس از سالها محقق نشده است، آيا اميدي به تحقق ساير دستاوردهاي اين همايش است؟
 
به نظر مي رسد وزيراقتصاد نيز بايد دستاوردهاي دوره هاي گذشته را مطالبه كند و پس از آن به برگزاري اين دست همايش هاي پر خرج رضايت دهد.

اینکه پژوهشکده بیمه با وجود تغییر در ساختار مدیریتی راه و روش سنتی گذشته را پیموده و در شرایط حساس فعلی راهکاری برای مطلوب سازی این همایش ارائه نکرده است،جای تامل و پرسش است که وقتی برای چنین موضوع ساده ای در شرایط اقتصادی فعلی نوآوری و ایده پردازی اقتصادی نمیشود چگونه نبض پژوهش و مطالعه صنعت بیمه به چنین نهادی سپرده شده است؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود