امروز: جمعه، 21 دی 1403
03/24 1399

 

گروه سایبان - بده بستان های مدیریتی بیمه مرکزی و گروه مالی سامان وارد فاز جدیدی شد.

اواخر سال 1397 بود که خبر جدایی مجید تقی لو از معاونت نظارت بر بیمه های زندگی بیمه مرکزی شنیده شد و او رهسپار بیمه سامان شد تا در این شرکت بیمه ای مامور به راه اندازی شرکتی جدید با عنوان بیمه اتکایی سامان باشد. همین اواخر نیز موضوع موافقت اصولی بیمه مرکزی با راه اندازی این شرکت بیمه ای شنیده شد تا با رکوردی قریب به یکسال این کوتاه ترین زمان برای بیمه سامان برای راه اندازی شرکت اتکایی باشد و برخی منابع خبری پیش بینی می کنند تا پایان سال جاری این شرکت آغاز به کار کند.

مجید تقی لو از جمله تنها مدیران بیمه مرکزی است که در شرکت ایشین ری سابقه مدیریت اجرایی دارد.

البته ظاهرا بده بستان های مدیریتی این گروه با نهاد ناظر به همین جا ختم نمی شود و اخیرا بیمه مرکزی نیز مدیری را از این مجموعه به خدمت گرفته است.

در سال گذشته بود که رئیس کل بیمه مرکزی در بازدید از بیمه سامان به اعتقاد خود به این مجموعه اذعان داشت و گفت از برخی شرکت ها یک بار بازدید کردم اما از بیمه سامان دوبار بازدید به عمل آوردم یکبار در کارخانه نوآوری و یکبار در شرکت. در همین دیدار او از بیمه سامانی ها خواست که مجموعه فعالیت های خود را گسترش دهند و بزرگ شوند.

اما خواستگاه همکاری نهاد ناظر با سامانی ها چیست ؟

دولت در لایحه بودجه ۱۳۹۹ کل کشور به بیمه مرکزی و موسسات بیمه بازرگانی مجوز انتشار و بهادارسازی تا سقف یک هزار میلیارد ریال اوراق داده است.

در بند (ز) تبصره (۵) لایحه بودجه کل کشور آمده است: به منظور پوشش‌های بیمه‌ای و همچنین بهادارسازی ریسک‌های بیمه‌ای، به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موسسات بیمه بازرگانی اجازه داده می‌شود تا سقف یک هزار میلیارد ریال در بازار سرمایه نسبت به انتشار اوراق بهادار بیمه‌ای در چارچوب قوانین و مقررات به شرط تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خود، اقدام کنند.

در راستای بسط این ماموریت رئیس کل بیمه مرکزی اخیر در حکمی غلامرضا خلیلی ارجمندی مدیرعامل گروه توسعه مالی و اقتصادی سامان را به عنوان مشاور خود در بازار پول و سرمایه منصوب کرده است.

در این حکم مولفه های نظارت و ایجاد سازوکار لازم برای بهادار کردن اوراق بیمه ای در بیمه مرکزی و شرکت های بیمه ، مطالعه و ایجاد بازار بین بیمه ای برای تنظیم نرخ قابل معامله اوراق و انواع بیمه نامه های قابل معامله، افزایش سهم تامین مالی اوراق بیمه ای در اقتصاد کشور، بررسی انواع اوراق مالی اسلامی در بودجه سالیانه و تعمیق آن در بازارهای مالی از جمله دلایل این همکاری عنوان شده است.

غلامرضا خلیل ارجمندی سابقه فعالیت در بانک های صادرات، شهر، توسعه و ... را در کارنامه کاری دارد.

باید منتظر ماند و دید حضور این مشاور رئیس کل آیا بیمه سامانی ها را پیشتر از سایر شرکت های بیمه در این زمینه قرارخواهد داد یا خیر؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود