امروز: چهارشنبه، 19 دی 1403
06/16 1399

 

گروه سایبان - «پیکارجو» نتوانست برای اخذ ذخیره و تعیین تکلیف مطالبات مشکوک الوصول در سال گذشته عملکرد مطلوبی داشته باشد.

برای بررسی وضعیت مدیریتی این شرکت باید فقط چند عدد را در کنار هم قرار داد. بیمه آرمان در سال گذشته موفق شده 444 میلیارد تومان حق بیمه ناخالص تولید کند اما بالغ بر 401 میلیارد تومان از این رقم تنها مطالبات از بیمه گذاران و نمایندگان است. این در حالی است که مجمع بیمه آرمان در سال گذشته تکلیف کرده است که موضوع مطالبات روشن شود!


بنابر اسناد منتشر شده در 5 شهریور ماه مطالبات از بيمه گذاران و بيمه گران اتکايي مشتمل بر مبلغ  808 ميليارد ريال اقلام راکد و سررسيد گذشته عمدتا  از شرکت هاي ايراني توليد اتومبيل ايران خودرو، سايپا و بانک مسکن است که اقدامات انجام شده در خصوص وصول مطالبات فوق تا تاريخ اين گزارش به نتيجه قطعي نرسيده است. همچنين سرفصل هاي مطالبات از بيمه گذاران و نمايندگان شامل مبلغ 67 ميليارد ريال واريزي هاي نامشخص بيمه گذاران مي باشد که تا تاريخ اين گزارش تعيين تکليف نشده است. با توجه به مراتب فوق در خصوص اقلام مذکور و مبلغ قابل بازيافت مطالبات ياد شده، اعمال تعديلاتي در حسابها ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به اطلاعات کافي تعيين مبلغ آن و آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي براي اين موسسه ميسر نگرديده است. موضوع مطالبات در کنار دریافتنی هایی که رقم آن به 110 میلیارد تومان می رسد از جمله مباحث قابل توجه است.


مستندات مبین این واقعیت است که بیمه آرمان بالغ برای 208 میلیارد تومان مطالبات هیچ ذخیره ای در نظر نگرفته است. مسلما اخذ ذخیره حداقل 10 درصدی می تواند بر سود و زیان انباشته شرکت اثر قابل تاملی داشته باشد.

بخش قابل توجه این مطالبات به سه مشتری ایران خودرو، سایپا و بانک مسکن تعلق دارد که بانک با 165 میلیارد تومان رکوردار این ماجراست.


به عبارت دیگر حدود 200 میلیارد تومان از پول این شرکت در دست بیمه گذاران قفل شده است و بلاتکلیف مانده است. این رقم 1.3 برابر سرمایه فعلی شرکت است.


زیان حدود 23 میلیارد تومانی شرکت از محل رشته مهندسی یکی دیگر از ره یافت‌های مدیریتی این شرکت است. حسابرس نیز در گزارش خود آورده که تاييد صلاحيت برخي از مديران فني در رشته هاي اموال، اشخاص و مسئوليت توسط بيمه مرکزي در این شرکت صورت نپذیرفته است.


تاييديه هاي درخواستي در خصوص مبالغ 180ر1 و 371 ميليارد ريال به ترتيب از حسابهاي دريافتني (شامل مطالبات از بيمه گذاران و نمايندگان، بيمه گران و ساير دريافتني ها و پيش پرداختها) و حسابهاي پرداختني (شامل بدهي به بيمه گذاران و نمايندگان، بيمه گران و ساير پرداختني ها) عمدتا  مربوط به بانک مسکن، حسن خدايار پور، خدمات بيمه اي تامين آسايش آرمان و کارگزاري بيمه چتر آسايش تا تاريخ اين گزارش دريافت نگرديده و اين موسسه نيز نتوانسته است از طريق اجراي ساير روشهاي حسابرسي، آثار احتمالي ناشي از دريافت تاييديه هاي مزبور بر صورتهاي مالي مورد گزارش را تعيين کند.


سرمایه گذاری منابع بیمه ای و درآمد 21 میلیارد تومانی از محل سود ناشی از سرمایه گذاری های بورسی و فرابورسی که درکنار سایر سرمایه گذاری ها جمع آن به 31 میلیارد تومان رسیده از جمله گشایش های ایجاد شده در این شرکت است، اما فضای فعلی حاکم بر بورس را می توان دستاورد مدیریتی در بیمه آرمان تلقی کرد؟

بیمه مرکزی در سال گذشته بالغ بر 48 میلیارد تومان از محل اتکایی بیمه های آرمان متحمل خسارت شده است. با چنین عملکردی آیا بیمه مرکزی نیاز نداردکه صدور بیمه نامه در بیمه آرمان را کنترل کند؟ وجود 921 میلیون ریال تحت عنوان اتکایی قبولی این سوال را ایجاد می کند که مگر آرمان مجوزی در این زمینه دارد؟ و بیمه مرکزی چگونه این مورد را تائید می کند؟


آرمان بالغ بر 91 میلیارد تومان خسارت پرداختنی دارد. به عبارت دیگر پرونده هایی در این شرکت وجود دارد که هنوز خسارت های آن پرداخت نشده است. ظاهرا اعتراض به روند رسیدگی به پرونده ها سبب شده است که بعضا دادگاه راسا حکم برداشت از حساب های این شرکت صادر کند تا جایی که اجرای احکام حکم به برداشت 17 میلیارد تومانی از حساب های این شرکت را در سال گذشته داده است. در کنار این مباحث بیمه آرمان 54 میلیارد تومان زیان انباشته دارد، 143 میلیارد تومان بدهی به نمایندگان و بیمه گذاران.


به عبارت ساده تر منابع این شرکت در سمت راست ترازنامه در دست نمایندگان و بیمه گذاران قفل شده و از سوي ديگر در سمت چپ پول نمايندگان و بيمه گذاران در شركت است و شركت ظاهرا با منابعی اداره می شود که جنبه دیون دارد !
رازپول از دریافت پاسخ به این عملکرد از سوی بیمه آرمان استقبال می کند.

.

  1. میهمان
    پاسخ 17 شهریور 1399 07:31 صابر حردانی
    شرکتی که ابهامات زیادی تو صورت های مالی داره. مثلا مگه میشه الحاقیه های برگشتی برخی قراردادها ی خاص رو صادر نکرده باشن و کی قراره صادر کنن. و این موضوع بجای تحقق هزینه الحاقیه برگشتی داره درآمد حق بیمه نشون میده.مگه داریم؟ مگه میشه؟ نهاد ناظر کجاست؟ رتبه یک توانگری مالی به قیمت فریب عوام و خواص؟ خوشگل کردن صورتهای مالی .....

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود