امروز: یکشنبه، 2 دی 1403
08/9 1399

 گروه سایبان - پرونده عملکرد داریوش محمدی در بیمه میهن با تصویب صورت های مالی این شرکت در سال گذشته به اتمام نرسیده است وحالا مجددا مجمع تصویب کرده که عملکرد او مورد حسابرسی عملیاتی قرار گیرد و گزارش آن  به سهام داران عمده بالای یک درصد ارائه شود. اما چرا باید عملکرد وی مورد بازبینی قرار گیرد؟  

گزارش حسابرسی بیمه میهن با 33 بند یکی از پربندترین گزارشات حسابرسی در میان شرکت های بیمه است. چنین گزارشی این پرسش را ایجاد می کند که چرا نهاد ناظر به وضعیت این شرکت ورود نکرده است و اگر ورود هم کرده است چرا دستکم اخطارهای این نهاد به این شرکت بیمه ای به اطلاع ذی نفعان نرسیده است؟

حسابرس در گزارش خود به مقررات شورای عالی بیمه و تذکرات بیمه مرکزی که اتفاقا به آن توجهی نشده اشاره دارد.



بیمه میهن در سال 97 بالغ بر75 میلیارد تومان زیان انباشته داشت که در سال 98 این زیان به 100 میلیارد تومان افزایش یافته است. البته اعمال اثرات برخی بندهای دیگر گزارش حسابرس احتمال افزایش زیان این شرکت را تا 130 میلیارد تومان افزایش می دهد.

گزارشات رسمی اعلام کرده است بابت مبالغ 426.3 ميليارد ريال مطالبات معوق و اسناد سررسيد گذشته از بيمه گذاران ، 46.8 ميليارد ريال مطالبات سنواتي از نمايندگان شرکت (مربوط به سوء استفاده سنوات قبل) و 3/3 ميليارد ريال ساير حسابهاي دريافتني سنواتي (جمعا  به مبلغ 476.4 ميليارد ريال) ، صرفا  مبلغ 124.7 ميليارد ريال در سنوات قبل ذخيره مطالبات مشکوک الوصول در حساب‌ها منظور گرديده است . احتساب ذخيره حداقل به مبلغ 176 ميليارد ريال (بر مبناي 50 درصد خالص مطالبات سنواتي) از بابت مطالبات مذکور ضروري است.


همچنین مبلغ 129.6 ميليارد ريال خسارت تعيين شده از سوي دادگاه و برداشت آن از حسابهاي بانکي شرکت (با ماهيت هزينه) ، تحت عنوان مطالبات از صندوق سپرده دادگستري (مبلغ 59.1 ميليارد ريال) و بدهکار حساب بدهي به بيمه گذاران (مبلغ 70.5 ميليارد ريال) ، در حسابها منعکس شده است . در صورت تعديل حسابها از اين بابت ، سرفصل ساير دريافتني ها مبلغ 59.1 ميليارد ريال ، کاهش و سرفصل هاي حسابهاي پرداختني به بيمه گذاران و زيان سال مالي مورد گزارش به ترتيب مبالغ 70.5 ميليارد ريال و 129.6 ميليارد ريال ، افزايش خواهند يافت.


بیمه میهن که در سال 97 بالغ بر 251 نفر نیروی انسانی داشته در سال گذشته این تعداد را به 306 نفر افزایش داده است و 41 میلیارد تومان هزینه های اداری و عمومی داشته.

از سوی دیگر در سالی که شرکت ها بهره برداری بسیاری از سرمایه گذاری در بازار سهام داشته اند این شرکت در سال مورد گزارش فروش 12 مورد از سرمايه گذاري در سهام شرکتها ، به مبلغ 37.7 ميليارد ريال زيان رسیده است.


 سهم بیمه گران اتکایی از خسارت های واقع شده به محوریت بیمه میهن بالغ بر 54 میلیارد تومان بوده که 42 میلیارد تومان از این ارقام مربوط به بیمه مرکزی است.

فعالیت در دو رشته آتش سوزی و ثالث منتج به زیان های به ترتیب 30 میلیارد تومانی و 45 میلیارد تومانی شده است و این سوال را ایجاد می کند که آیا اکچوئری درستی در سال مورد گزارش در این موارد صورت گرفته است؟


و در نهایت اینکه زيان انباشته شرکت (بدون تاثير بندهاي مباني اظهار نظر مشروط) ، مبلغ 000ر1 ميليارد ريال شده است . لذا ، شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت بوده و ضروريست مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام ، تشکيل و در مورد انحلال يا بقاي آن در چارچوب مقررات اصلاحيه قانون تجارت تصميم‌گيري کند.


با چنین گزارشاتی سوال این است که صلاحیت افراد چگونه برای تصدی پست های بعدی در صنعت بیمه از سوی نهاد ناظر احراز می شود؟!


.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود