امروز: پنج شنبه، 27 دی 1403
08/17 1399

گروه سایبان - ایده راه‌اندازی بازار متشکل بیمه‌ای متعلق به هیچکس نیست و کسی ادعایی در این خصوص ندارد و نخواهد داشت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، غلامعلی جهانگیری -معاون اتکایی بیمه مرکزی- ضمن برشمردن مزایای راه‌اندازی بازار متشکل بیمه‌ای در کشور، اظهار داشت: هر مدیر اتکایی که با بازارهای جهانی بیمه آشنا باشد، به خوبی آگاه است که شرکت‌ها و سندیکاهایی نظیر لویدز لندن با چه روش‌هایی نرخ و شرایط بیمه‌نامه‌ها را اعلام می‌کنند و بازار متشکل بیمه‌ای نیز در همین چارچوب حرکت خواهد کرد.

وی افزود: در شرایط تحریم صنعت بیمه می‌تواند با تجزیه و تحلیل فنی، به نرخ و شرایط نزدیک به استانداردهای بین المللی دست پیدا کند، هم بیمه‌گر موفق است و هم بیمه‌گذاران منتفع خواهند شد.

جهانگیری تصریح کرد: در صورت راه‌اندازی بازار متشکل بیمه‌ای، تمامی بیمه‌گران اتکایی می‌توانند از نرخ و شرایط اعلام شده تبعیت کنند تا اختلالی در امر بیمه‌گری رخ ندهد.

عضو هیات عامل بیمه مرکزی، آینده صنعت بیمه را در گرو حرفه‌ای‌گری و تخصص‌گرایی دانست و اعلام کرد: بنابراین بازار متشکل بیمه‌ای باید به گونه‌ای بومی‌سازی شود که بتواند نیازهای مشترک بیمه‌گران و بیمه‌گذاران را با بهترین کیفیت ممکن پوشش دهد.


وی نامگذاری این بازار را متأثر از محتوای فعالیت آن ارزیابی کرد و گفت: در این بازار خریدار و فروشنده، نرخی را با شرایط خاصی تعیین و توافق می کنند و شاید در آینده نام تازه ای داشته باشد و حتی در بستر دیجیتال شکل بگیرد.


جهانگیری اضافه کرد: منظور از این بازار فضایی است که بازیگران آن با تکیه بر اصول بیمه ای و قواعد بیمه گری، مناسب ترین نرخ و شرایط را کشف می کنند که این موضوع هیچ ربطی به تعرفه‌گذاری ندارد.


این مقام مسئول با تاکید بر این نکته که بیمه مرکزی از تاسیس این بازار استقبال می کند اما هیچ نقشی را در اداره آن بر عهده نخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: شرکت های بیمه با پایبندی بر اصول بیمه ای نرخ و شرایط را ارائه می کنند و بیمه مرکزی تنها به ایفای تعهدات اتکایی خود خواهد پرداخت.

معاون اتکایی بیمه مرکزی حوزه عملکردی این بازار را معطوف به بیمه‌نامه‌های متوسط به بالا دانست و گفت: بیمه‌نامه‌های اشخاص، مسئولیت، درمان، زندگی و نظایر آن در این بازار عرضه نمی‌شوند و فقط نرخ و شرایط بیمه‌نامه‌هایی احصا می‌شود که از حجم و ریسک بزرگی برخوردارند که کمتر از ده درصد بازار بیمه (از نظر حجم حق بیمه تولیدی) کشور را تشکیل می دهند.

وی نابسامانی در نرخ و شرایط ریسک‌های متوسط به بالا را از انگیزه‌های اصلی راه‌اندازی بازار متشکل بیمه‌ای عنوان کرد و گفت: ان‌شاء‌الله بعد از رفع تحریم‌ها، صنعت بیمه کشور به بازارهای جهانی برمی‌گردد و به همین خاطر باید استانداردهای بین‌المللی را در رفتار این بازار نهادینه کنیم تا از بازارهای جهانی عقب نمانیم.

جهانگیری از کارگزاران بیمه‌ای و شرکت‌های بیمه به عنوان بازیگران اصلی این بازار نام برد و تصریح کرد: شرکت‌هایی که نرخ و شرایط را عرضه می‌کنند لیدرهای اصلی بازار متشکل بیمه‌ای به شمار می‌روند.

این کارشناس حوزه اتکایی صنعت بیمه ابراز امیدواری کرد با تأسیس بازار متشکل بیمه‌ای شکاف زمانی بین صدور بیمه‌نامه و پوشش اتکایی برطرف شود.

جهانگیری در همین راستا افزود: هیچ ریسکی نباید حتی برای چند ساعت بدون پوشش اتکایی باقی بماند و اگر این بازار نرخ و شرایط را به شکل حرفه‌ای تعیین کند، این فاصله زمانی خطرناک بین صدور و پوشش اتکایی برداشته خواهد شد.

وی اظهار داشت: بازار متشکل بیمه ای در چند فاز راه‌اندازی خواهد شد و نهادهایی نظیر سندیکای بیمه‌گران ایران در انسجام آن نقشی اساسی را بر عهده خواهند داشت.

وی در پاسخ این پرسش که آیا راه‌اندازی این بازار با اصل چابک‌سازی در صنعت بیمه منافاتی ندارد، تصریح کرد: با ساماندهی نرخ و شرایط در این بازار می‌توان به چابک‌سازی صنعت بیمه و تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص، امیدوار بود.

غلامعلی جهانگیری در پایان این گفتگو ضمن تاکید بر اهمیت مدیریت صحیح ریسک در تعیین فنی نرخ و شرایط بیمه، افزود: این ایده خوب باید یک اجرای مناسب را نیز به همراه داشته باشد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که تاسیس این بازار علاوه بر کمک به رشد و شکوفایی صنعت بیمه، راه ورود بیمه گران را به بازارهای بین المللی هموارتر کند.

شایان ذکر است ایده تشکیل بازار متشکل بیمه ای از سوی تنی چند از کارشناسان و فعالان صنعت بیمه مطرح شده که چگونگی راه اندازی و فعالیت آن در کمیته های تخصصی و کارگروه های فنی در دست بررسی و امکان‌سنجی است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود