امروز: چهارشنبه، 5 دی 1403
10/23 1399

گروه سایبان - شورای عالی بیمه به تازگی در باره  کارمزد موضوع بند ۱ قسمت "د" ماده (۱) و ماده (۲) آیین نامه کارمزد نمایندگی و دلالی رسمی اظهار نظر کرده است و صراحتا اذعان دارد ، مبنای محاسبه کارمزد موضوع بند مذکور، حق بیمه پرداخت شده پس از کسر عوارض قانونی بند الف تبصره 10 قوانین بودجه سنواتی کشور و ماده 30 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و قوانین قبلی مرتبط با قوانین مذکور می باشد.
به عبارت دیگر مبنای محاسبه کارمزد شبکه فروش در رشته ثالث پس از کسر عوارض وزارت بهداشت،نیروی انتظامی و مالیات بر ارزش افزوده و صندوق خسارت های بدنی
قابل پرداخت خواهد بود و نرخ کارمزد این رشته به محدوده حدود 3.2 درصد خواهد رسید چراکه 10 درصد وزارت بهداشت، 8درصد صندوق خسارت های بدنی و عوارض نیروی انتظامی از حق بیمه کسر و کارمزد پرداخت خواهدشد. بخش قابل توجهی از پرتفوی صنعت بیمه ثالث است. با چنین رویکردی صدور ثالث برای شبکه فروش با توجه به ارسال بیمه نامه ها توجیه ندارد و به نظر می رسد پس از این استارت آپ ها در صدور این بیمه نامه پیشتاز خواهند بود.

آیین نامه 83 در ماده ۵ اذعان دارد که مؤسسات بیمه می‌توانند به شرط صدور بیمه‌نامه توسط نماینده علاوه بر کارمزد مقرر در این آیین‌نامه‌‌ هزینه صدور به میزان حداکثر ۵ درصد پرداخت نمایند.
تبصره - هزینه صدور قابل پرداخت برای رشته بیمه مسئولیت شخص ثالث اجباری و مازاد اختیاری آن و حوادث راننده حداکثر معادل ۴ درصد می‌باشد.
کارمزد نماینده حقیقی 4درصد و نماینده حقوقی 5درصد است.
بنابراین باید دید که آیا شرکت های بیمه این کاهش را در هزینه صدور هم اعمال می کنند یا خیر؟
 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود