امروز: جمعه، 7 دی 1403
08/21 1393

گروه تالار- بانک کارآفرین که به تازگی در میان بانکی های بورسی، به لحاظ عملکرد  مناسب ارایه اطلاعات جایگاه وی�?ه ای را کسب کرده است، در نیمه نخست سال به تحقق پیش بینی ها دست نیافت.

به گزارش ایران و جهان، بانک کارآفرین که به استناد آمارها از تحقق 50درصدی سود پیش بینی شده باز مانده است ، پیش بینی کرده بود که برای سال مالی جاری مبلغ 501ریال سود برای هر سهم شناسایی کند که در نیمه نخست سال تنها به شناسایی 194 ریال از مبلغ پیش بینی شده، دست یافته است.

بانک کارآفرین که در 6 ماهه اول سال توانسته سود خالصی بالغ بر 1هزار و 645میلیارد ریال به دست آورد، طبق پیش بینی ها کسب 4هزار و 258میلیارد و 709میلیون ریال برای سال را در برنامه ها قرار داده بود که به گفته یک کارشناس مالی این بانک باید یک دوم پیش بینی را در نیمه نخست سال محقق می کرد .

به هر حال بانک کارآفرین سرمایه گذاری هایی نیز در سهام شرکت های بورسی و غیر بورسی در نیمه نخست سال داشت که از حاصل آن سود نیز کسب کرد اما در سرمایه گذاری در شرکت های بورسی موفق تر عمل کرد. کارآفرین پیش بینی کرده بود که مبلغ 210میلیارد و 519 میلیون ریال از سرمایه گذاری در سهام شرکت های غیر بورسی سود به دست آورد اما در نیمه نخست سال به شناسایی 64میلیارد و 629 میلیون ریال رضایت داد. 

سود حاصل از سرمایه گذاری ها و سپرده گذاری های، مبلغ 2هزار و 32میلیارد و 427میلیون ریال برای سال مالی جاری پیش بینی شده بود و این بانک توانست تا نیمه سال، مبلغ یک هزار و 422 میلیارد و 271 میلیون ریال پیش بینی را محقق کند.

 نمودار زیر نشان دهنده روند قیمت سهام بانک کارآفرین در 7ماهه ابتدای سال جاری است. در این نمودار نوسانات شدیدی در هفته اول اردیبهشت مشاهده می شود. در این هفته اولین جلسه شورای پول و اعتبار برگزار شد که هیچ مصوبه ای نداشت و اعضا برای نرخ سود بانکی تصمیم گیری نکردند. این در حالی است که علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، موضوع اولین جلسه شورای پول و اعتبار در سال جاری را تصمیم گیری اعضا برای نرخ سود بانکی اعلام کرده بود. وی از برنامه ریزی شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی خبرداده و گفته بود: قطعا نرخ رشد سودها در آینده ادامه پیدا نخواهد کرد.

در این نمودار حجم معاملات بانک کارآفرین در نیمه نخست سال نشان داده شده است نماد معاملاتی این شرکت در 22تیرماه برای برگزاری مجمع عمومی عادی و تصویب صورت های مالی همچنین برگزاری مجمع فوق العاده برای تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه بسته شد. یک کارشناس مالی می گوید پیش از بسته شدن نماد معاملاتی این شرکت برای برگزاری مجامع، حدود 85میلیون سهم بانک کارآفرین معامله شده که حدود یک درصد از سهام این شرکت است و پس از آن قیمت سهم روند نزولی داشته و حجم معاملات روزانه کاهش داشته است.

شکل زیر نمودار پی بر ای این شرکت را در مقطع زمانی مذکور نشان می دهد.


این کارشناس بازار سرمایه در خصوص این نمودار به ایران و جهان می گوید نکته مهم نمودار «پی بر ای» اینکه روند «پی بر ای» این شرکت، دقیقا مطابق با نمودار قیمت حرکت کرده و این یعنی اینکه هنوز تعدیل« پی»در قیمت سهم رخ نداده و باید منتظر آن بود که بستگی به نوع تعدیل سود شرکت همچنین تصمیم گیری در خصوص نرخ بهره بانکی از سوی شورای پول و اعتبار طی ماه های آینده از سال دارد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود