امروز: چهارشنبه، 5 دی 1403
11/25 1392

ایران و جهان- بازار سرمایه در چهارمین هفته از بهمن ماه پرونده معاملات را با تداوم  کاهش های شاخص بایگانی کرد. در این هفته نماد معاملاتی اکثر شرکت های پتروشیمی و هلدینگ های وابسته برای ارائه اطلاعات شفاف‌سازی درباره میزان تأثیر خوراک 15 سنتی متوقف شدند. جو روانی افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، بر کل بازار سایه افکنده و ناامیدی و تردیدرا همراه سرمایه گذاران ساخته است. 
هادی حق شناس مدرس دانشگاه و نماینده سابق مجلس در گفتگو با ایران و جهان اذعان می دارد: رشد شاخص در ابتدای سال جاری با سرعت غیرطبیعی صورت گرفت که ناشی از دلایل مشخصی است. اما باید در نظر داشت که در شرایط کنونی تحریم ها کاهش یافته همچنین سیاست دولت در خصوص بازار سرمایه مشخص است و نکته کلیدی رشد اقتصادی ایران در سال آینده است، این رشد باید در بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید کالا و خدمات صورت گیرد. 
حق شناس ادامه میدهد: تداوم روند کاهشی شاخص، خروج نقدینگی را درپی دارد که امید می رود این نقدینگی به سوی تولید حرکت کند. 
وی معتقد است: اگر این نقدینگی به سوی بازارهای موازی بازار سرمایه رفته بود، در کوتاه مدت این بازارها رشد می کردند. وی یادآور می شود: با بسته شدن نماد پتروشیمی ها که ناشی از افزایش نرخ خوراک بود، بهای تمام شده این شرکت ها افزایش چند برابری را متحمل می شوند، پرواضح است بسیاری از سهامداران این شرکت ها در صف فروش قرار گرفتند، از سوی دیگر انتشار اوارق مشارکت 23درصدی نیز دلیل دیگری برای خروج نقدینگی از بازار سرمایه است، باید در نظر داشت که نماد جمع کردن نقدینگی توسط دولت، انتشار اوراق مشارکت و نماد جمع کردن نقدینگی توسط بخش خصوصی، خروج از بازار سرمایه است، به نظر می رسد که این نقدینگی در بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید سرمایه گذاری شود.
وی در پیش بینی بازار هفته آینده به ایران و جهان می گوید: ادامه روند نزولی شاخص با شیب کمتر در هفته آتی بازار سرمایه قابل تصور است اما نمی توان صنایع جذابی را برای هفته آینده معرفی کرد.
امیر حجت دیگر کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می گوید: به نظر می رسد که بازار بیشتر تحت تاثیر حاشیه ها قرار دارد. 
وی ادامه می دهد: در یک مقطع زمانی، نقدینگی قابل توجهی به بازار وارد شد و در شرایط کنونی در حال خروج است همچنین سهامداران غیرحرفه ای وارد بازار شده و با رفتارهای هیجانی روند بازار تغییر می دهند و جوروانی منفی را شدت می دهند. 
این کارشناس بازار سرمایه افزود: انتشار اوراق 23درصدی توسط بانک مرکزی، در شرایطی که بازار سرمایه درمدار نزولی قرار گرفته، می تواند خروج نقدینگی و حرکت به سوی خرید این اوراق را درپی داشته باشد و روند نزولی شاخص را سرعت دهد.
 امیرحجت یادآور می شود: تاثیر شایعه تغییرات مدیریتی در سازمان بورس عامل مهم و تاثیرگذارتری بر روند نزولی شاخص بوده است این مهم در ابتدای ریزش های شاخص بی اعتمادی سرمایه گذاران را موجب شد و هنوز هم در تداوم ریزش های شاخص نقش ایفا می کند.
وی ادامه می دهد: به نظر می رسد جلسه شورای رقابت در خصوص کاهش تعرفه واردات خودرو، کاهش سود را در طولانی مدت برای خودرویی ها درپی داشته باشد چراکه با کاهش تعرفه، واردات خودرو افزایش و قیمت خودروهای وارداتی کاهش می یابد اما باید در نظر داشت که قیمت خودرو داخلی نیز برای حضور و رقابت در بازار خودرو کاهش خواهد یافت این درحالی است که بهای تمام شده آنها تغییری نداشته و خودرویی ها باید با افزایش تولید در بازار رقابتی حاضر بمانند. نکته اینکه افزایش تولید برای خودرویی ها نیزافزایش هزینه ها را به دنبال دارد. 
این کارشناس بازار سرمایه در پیش بینی بازار هفته آینده به ایران و جهان می گوید: به نظر می‌رسد که بازار همچنان روال منفی را ادامه دهد چراکه قرارگیری زمان تسویه کارگزاری ها همچنین نشست ایران با 1+5 نیز در هفته آینده انجام می شود در نتیجه چشم انداز مشخصی را نمی توان برای بازار نمی توان متصور بود. 
وی در معرفی صنایع پیشرو هفته آینده می گوید: گروه رایانه ای ها همچنین سرمایه گذاری ها، بانکی ها و ساختمانی ها می توانند سهام جذابی محسوب شوند گرچه نباید از نظر دور داشت که کاهش های اخیر شاخص قیمت سهام بسیاری از شرکت ها را جذاب ساخته است و حرفه ای ها در این شرایط خرید می کنند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود